Ακέφαλο και πάλι το λαϊκιστικό Ukip στη Βρετανία

Ακέφαλο και πάλι το λαϊκιστικό Ukip στη Βρετανία

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του UKIP μετά από 18 μέρες στην ηγεσία του κόμματος που με προμετωπίσα τον Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε σθεναρά το Brexir

Η Νταϊάν Τζέιμς παραιτήθηκε χθες ως ηγέτις του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), επικαλούμενη προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, 18 ημέρες αφότου ξεκίνησε η θητεία της. "Δεν θα επισημοποιήσω την πρόσφατη υποψηφιότητά μου να γίνω η νέα αρχηγός του κόμματος", δήλωσε το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δήλωση που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter.

"Έχοντας κερδίσει την ενθουσιώδη υποστήριξη των μελών του κόμματος, ορίστηκα από εκείνους νέα ηγέτις στο πρόσφατο συνέδριο του UKIP" σημειώνει στην ανακοίνωση παραίτησης και συμπληρώνει: "Έχει καταστεί εμφανές πλέον ότι δεν έχω επαρκή εξουσία, ούτε την πλήρη υποστήριξη των συναδέλφων μου στο Ευρωκοινοβούλιο και των στελεχών του κόμματος για να υλοποιήσω τις αλλαγές που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες και πάνω στις οποίες βάσισα την υποψηφιότητά μου", είπε.

"Για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, λοιπόν, δεν θα προχωρήσω περισσότερο την εκλογική διαδικασία" σημείωσε και τόνισε πως δεν θα αναφερθεί ποτέ ξανά δημόσια στο εν λόγω θέμα.

Η Τζέιμς διαδέχθηκε τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ηγεσία του UKIP τον Σεπτέμβριο, έχοντας δεσμευτεί να εξασφαλίσει ότι η συντηρητική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευτεί το Brexit με ήπιους όρους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O Φάρατζ θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ

Φάρατζ: Ήταν λάθος που υποσχεθήκαμε 350 εκ. λίρες για το σύστημα υγείας

SHARE:

24Media Network