Ακυρώθηκε η συνάντηση Δένδια-Μάας – Σε καραντίνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Δένδια-Μάας – Σε καραντίνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Ο Νίκος Δένδιας σε συνάντηση με τον Χάικο Μάας AP

Σε καραντίνα ο υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας και ο υφυπουργός Μίχαελ Ροτ. Ακυρώθηκε συνάντηση με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σε καραντίνα τέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, καθώς είχαν επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο αξιωματούχοι είχαν την Δευτέρα το βράδυ συνάντηση με ξένη αποστολή, μέλος της οποίας διαγνώσθηκε εκ των υστέρων θετικό στον κορονοϊό. Το υπουργείο ενημερώθηκε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και όλοι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Νωρίτερα για τον ίδιο λόγο, ακυρώθηκε και το προγραμματισμένο για το μεσημέρι γεύμα εργασίας του κ. Μάας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο, το πρώτο μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο κ. Μάας ήταν αρνητικό, ενώ έχουν ενημερωθεί ήδη όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Διευκρινίζεται ακόμη ότι κατά την συνάντηση είχαν τηρηθεί όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων. Ο Χάικο Μάας, όπως και την προηγούμενη φορά που τέθηκε σε καραντίνα για τον ίδιο λόγο, θα παραμείνει σε κατοικία στο Βρανδεμβούργο.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα