Aκροδεξιές κραυγές στην Τουρκία: 18 νησιά έχει καταλάβει η Ελλάδα, λέει ο Κιλιτσντάρογλου

Aκροδεξιές κραυγές στην Τουρκία: 18 νησιά έχει καταλάβει η Ελλάδα, λέει ο Κιλιτσντάρογλου
Kemal Kilicdaroglu, the leader of Turkey's main opposition Republican People's Party, wave to the crowd during a rally following his 425-kilometer (265-mile) 'March for Justice' in Istanbul, Sunday, July 9, 2017. Kilicdaroglu along with thousands of supporters walked from the capital Ankara to an Istanbul prison, began to denounce the imprisonment of a party lawmaker but has grown into a wider protest of Turkey's President Recep Tayyip Erdogan's policies and the large-scale government crackdown on opponents in the wake of July 2016's failed coup attempt. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP Photo/Lefteris Pitarakis

Για ενδοτικότητα απέναντι στην Ελλάδα κατηγορεί τον Ερντογάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακροδεξιοί εισέβαλαν και προσευχήθηκαν στην Αγιά Σοφιά

Επίθεση στον τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας τον για ενδοτικότητα απέναντι στην Ελλάδα, την στιγμή που τούρκοι ακροδεξιοί εισέβαλαν στην Αγιά Σοφιά, πραγματοποιώντας π

Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP, ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, άνοιξε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης, χωρίς, να αναφερθεί στα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει “καταλάβει η Ελλάδα”.

Όπως αναφέρει το yenicaggazetes, ο Κιλιτζντάρογλου υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει τοποθετήσει 5.000 στρατιώτες σε 18 νησιά του Αιγαίου που κατέχει παράνομα.

“Αντί να ζητήσει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα, μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης”, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θέτει ζήτημα παράνομης κατοχής από την Ελλάδα νησιών του Αιγαίου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι κατά την περίοδο Ερντογάν παραδόθηκαν στην Ελλάδα 16 νησιά.

Εισβολή ακροδεξιών στην Αγιά Σοφιά

Το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης νεολαίας, που πρόσκειται στους Γκρίζους Λύκους, εισέβαλαν στον ναό της Αγιάς Σοφιάς και πραγματοποίησαν προσευχή, διαμαρτυρόμενοι για την απόδαση του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Οι νεαροί προσήχθησαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια, αφέθησαν ελεύθεροι. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, είχε προτείνει την επαναφορά της λειτουργίας της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, ως αντίποινα στις κινήσεις του Τραμπ.

Πληροφορίες: yenicaggazetes, hurriyet,  Φωτογραφία:AP Photo/Lefteris Pitarakis

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα