Αλγερία: Νέες διαδηλώσεις - Με κανόνια νερού αντέδρασε η Αστυνομία

Διαδήλωση κατά του προέδρου της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στο Αλγέρι
Διαδήλωση κατά του προέδρου της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στο Αλγέρι AP

Για μία ακόμη μέρα χιλιάδες Αλγερινοί διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της χώρας τους για να φύγει από την εξουσία ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Ένα τεράστιο πλήθος διαδηλώνει την Παρασκευή στο Αλγέρι, για έκτη διαδοχική εβδομάδα, για την αποχώρηση του «συστήματος» εξουσίας, μερικές ημέρες μετά από την πρόταση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του αλγερινού στρατού περί παραμερισμού του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια, απουσία επίσημων στοιχείων, ωστόσο η κινητοποίηση μοιάζει αρκετά μεγάλη, λίγο μετά την έναρξη της πορείας τις πρώτες απογευματινές ώρες, γεγονός που μοιάζει να δείχνει πως η πρόταση του επικεφαλής του στρατού δεν έχει καταφέρει να μειώσει την αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

ADVERTISING

Εν τω μεταξύ το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως η αλγερινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού στην προσπάθεια να διαλύσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα που καλούν τον πρόεδρο Μπουτεφλίκα να παραιτηθεί.

Δείτε videos από τις διαδηλώσεις

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network