H άλλη όψη της Black Friday στις ΗΠΑ: Ένταση, ξύλο και ατμόσφαιρα αρένας

H άλλη όψη της Black Friday στις ΗΠΑ: Ένταση, ξύλο και ατμόσφαιρα αρένας

Ανθρωποι που ορμούν όπως οι ταύροι στην αρένα, γυναίκες να επιδίδονται σε αγώνα μποξ εντός καταστήματος και όλα αυτά για μία αγορά χαμηλού κόστους στο πλαίσιο της Black Friday στις ΗΠΑ.

Για τις ΗΠΑ η φρενίτιδα της Black Friday δεν είναι κάτι νέο. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς αφού η συγκεκριμένη τάση στο λιανικό εμπόριο άρχισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οπως και να το δει κανείς όμως, ακόμα και με διάθεση να δικαιολογήσει αυτό το πάθος για κατανάλωση σε χαμηλές τιμές, οι σκηνές που δημιουργούνται στα καταστήματα δεν τιμούν ούτε τους πρωταγωνιστές τους ούτε την κοινωνία της χώρας.

Ανθρωποι που συνωστίζονται από τα ξημερώματα έξω από τις πόρτες των μεγάλων καταστημάτων και ορμούν όπως οι ταύροι στην αρένα όταν τα ρολά κατεβαίνουν, νεαρές γυναίκες να ανταλλάσσουν γροθιές που θα ζήλευαν και επαγγελματίες πυγμάχοι για το ποια θα αρπάξει πρώτη ένα προϊόν, νεαροί να ξυλοφορτώνουν και να ξυλοφορτώνονται ανελέητα μέσα σε κατάστημα μέσα στην ένταση των στιγμών.

Δικαιολογούνται όλα στο βωμό της συμφέρουσας αγοράς; Οι απόψεις σίγουρα ποικίλλουν. Δείτε, όπως και να έχει, τα παρακάτω πλάνα και αναρωτηθείτε. Βγάλτε, αν θέλετε, τα δικά σας συμπεράσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα