Αλλος ένας νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα

Αλλος ένας νεκρός Παλαιστίνιος στη Γάζα
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα AP

Μία ακόμη Παρασκευή βάφτηκε με αίμα στη μαρτυρική Γάζα. Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο 26χρονος Καράμ Φαγιάντ σκοτώθηκε και 6 ακόμη τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά που χρησιμοποίησε ο ισραηλινός στρατός εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών που για ακόμη μια Παρασκευή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις παρά την καταιγίδα.

«Οι στρατιώτες κατέφυγαν στη χρήση αληθινών πυρών ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με 5.000 διαδηλωτές, μερικοί εκ των οποίων πέταξαν πέτρες και χειροβομβίδες», τόνισε μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Πρόσθεσε ότι δύο Παλαιστίνιοι διαδηλωτές διέσχισαν για σύντομο διάστημα το φράκτη ασφαλείας, πριν επιστρέψουν στην Γάζα.

Από την 30ή Μαρτίου και την έναρξη της κινητοποίησης που αποκαλείται «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 240 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα πολύμηνα επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα