Και άλλος νεκρός σε διασταύρωση που είχαν κλείσει τα “κίτρινα γιλέκα”

Και άλλος νεκρός σε διασταύρωση που είχαν κλείσει τα “κίτρινα γιλέκα”
Κίτρινα γιλέκα AP

Ακόμη ένας οδηγός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο έλαβε χώρα σε διασταύρωση που είχαν κλείσει τα "κίτρινα γιλέκα".

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από την ημέρα που άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους τα “κίτρινα γιλέκα” ανέρχεται πλέον στους 10.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ένας οδηγός έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε έπεσε πάνω σε σταθμευμένα σε διασταύρωση την οποία είχαν πριν κλείσει “κίτρινα γιλέκα” στην πόλη Πεπρινιάν.

Η σύγκρουση μάλιστα ήταν ιδιαίτερα σφοδρή αφού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 36χρονος οδηγός σκοτώθηκε επί τόπου.

Οι διαδηλώσεις των “γιλέκων” άρχισαν σε όλη τη γαλλική επικράτεια από τις 17 Νοεμβρίου με κυρία αφορμή τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα οι οποίες θεωρήθηκαν δυσβάσταχτες και άδικες.

Μετά και την τρίτη μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι, η οποία σημαδεύτηκε από άγρια αστυνομική καταστολή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε μία σειρά παραχωρήσεις με κυριότερη την αύξηση των μισθών των εργαζόμενων κατά 100 ευρώ.

Ακόμα και τότε όμως τα “γιλέκα” δεν πείστηκαν και παρέμειναν στους δρόμους αξιώνοντας αλλαγές περισσότερο θεμελιώδεις και ουσιαστικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα