ΗΠΑ: Μαζί με τις εκλογές έκαναν δημοψηφίσματα για μαριχουάνα και ψυχεδελικά ναρκωτικά

Μαριχουάνα μπροστά από την σημαία των ΗΠΑ
Μαριχουάνα μπροστά από την σημαία των ΗΠΑ SHUTTERSTOCK

Υπέρ της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά τάχθηκαν οι ψηφοφόροι στα δημοψηφίσματα στην Ουάσινγκτον και στο Νιού Τζέρζι. Στο Όρεγκον έγινε σχετική ψηφοφορία για την αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων.

Οι ψηφοφόροι στην Ουάσινγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, και στην πολιτεία Νιού Τζέρζι φαίνεται πως τάχθηκαν υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας και ορισμένων ψυχεδελικών ναρκωτικών σε δύο δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις εκλογές χθες Τρίτη.

Στην Ουάσινγκτον το 77% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης ενός φάσματος ψυχεδελικών φυτών και μανιταριών, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται.

ADVERTISING

Στο Νιού Τζέρζι, με το 49% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, το 67% των ψηφοφόρων ενέκρινε την πρόταση να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με το NBC News.

Η πολιτεία αυτή θα προστεθεί σε πάνω από δέκα άλλες στις ΗΠΑ όπου είναι η νόμιμη η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αν και σύμφωνα με ειδικούς, θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος προτού το μέτρο να έχει εφαρμογή.

Σε άλλες τρεις πολιτείες — Αριζόνα, Μοντάνα και Νότια Ντακότα — διεξάγονταν χθες δημοψηφίσματα όσον αφορά τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, κάτι που θα προϋπέθετε την αναθεώρηση των Συνταγμάτων τους.

Εξάλλου στην πολιτεία του Μισισιπή έχουν υποβληθεί δύο αντίθετες πρωτοβουλίες προς ψήφιση, μία από πολίτες και μία από βουλευτές.

Από το 1996, 33 πολιτείες και η περιφέρεια Κολούμπια έχουν επιτρέψει τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους, 11 για ψυχαγωγικούς και 16 έχουν αποποινικοποιήσει την απλή κατοχή.

Στο Όρεγκον εξάλλου διεξήχθη μαζί με τις εκλογές ψηφοφορία για την αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών με την αποποινικοποίηση να "περνάει".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές, ΗΠΑ, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network