Αμερικανικές εκλογές: Πώς μοιράζονται πολιτείες και εκλέκτορες

Αμερικανικές εκλογές: Πώς μοιράζονται πολιτείες και εκλέκτορες
Ηλιοβασίλεμα έξω από εκλογικό κέντρο στην Αριζόνα AP

Σε αμφίρροπη μάχη εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ, με τους δύο υποψηφίους για την προεδρία να δίνουν μάχη για την Φλόριντα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, με Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν να διαγκωνίζονται για τις πιο κρίσιμες πολιτείες, ώστε να φτάσουν τον πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων(από το σύνολο των 538), εξασφαλίζοντας έτσι την προεδρία.

Μέχρι τις 6 το πρωί, και χωρίς ακόμη να μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως κατοχυρώνει την Οκλαχόμα, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Τενεσί, την Δυτική Βιρτζίνια, το Άρκανσο, την Νότια Ντακότα, την Βόρεια Ντακότα, την Αλαμπάμα, την Νότια Καρολίνα, την Γιούτα, την Νεμπράσκα και την Λουιζιάνα,  συγκεντρώνοντας 116 εκλέκτορες, μέχρι στιγμής.

Ο Τζο Μπάιντεν, φαίνεται πως κατοχυρώνει Βερμόντ, Μασαχουσέτη, Μέριλαντ, Ντέλαγουερ, πόλη της Ουάσινγκτον, Μίσιγκαν, Νιου Τζέρσεϊ, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Νέα Υόρκη, Νιού Χάμσαϊρ, Νιου Μέξικο, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον, συγκεντρώνοντας 192 εκλέκτορες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα