Αμερικανικές εκλογές: Στήθηκε φράχτης γύρω από το Λευκό Οίκο

Αμερικανικές εκλογές: Στήθηκε φράχτης γύρω από το Λευκό Οίκο
Φράχτης στον Λευκό Οίκο AP

Πολλοί φοβούνται ότι οι εκλογές μπορεί να οδηγήσουν σε μαζικές διαμαρτυρίες, αναταραχές και ένοπλες εξεγέρσεις. Η εθνική φρουρά τέθηκε σε επιφυλακή.

Φράχτης έχει τοποθετηθεί περιμετρικά του Λευκού Οίκου, ενόψει της κορύφωσης της εκλογικής διαδικασίας και της ανακοίνωσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, για λόγους ασφαλείας.

Επέκταση του φράχτη γύρω από τον Λευκό Οίκο AP

“Ο Λευκός Οίκος στο κλείδωμα”, έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του NBC News White House, Geoff Bennett.

Προετοιμασμένα είναι, την ίδια ώρα και τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της Ουάσινγκτον, που θωρακίζονται, για να γλιτώσουν ζημιές από τυχόν διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian οι ομοσπονδιακές Αρχές έχουν τοποθετήσει προστατευτικά και τα στα περίπτερα που έχουν στηθεί στο Πάρκο Λαφαγιέτ, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου.

Στο συγκεκριμένο σημείο τον περασμένο Ιούνιο οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ώστε ο Τραμπ να περπατήσει και να φωτογραφηθεί σε εκκλησάκι.

Διαδηλωτές στον φράχτη γύρω από τον Λευκό Οίκο AP

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ουκ ολίγες οργανώσεις έχουν αιτηθεί αδειών για διαδηλώσεις τη μέρα των εκλογών και τις επόμενες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα