Αμερικανικές εκλογές: Την επόμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο τα επίσημα αποτελέσματα

Αμερικανικές εκλογές: Την επόμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο τα επίσημα αποτελέσματα
Joe Blewitt a cousin of US Presidential candidate Joe Biden speaks on the phone beside a mural of Biden, in Ballina, west of Ireland, Wednesday, Nov. 4, 2020. Ballina is the ancestral home of US Presidential candidate Joe Biden. President Donald Trump and his Democratic challenger, Joe Biden, are in a tight battle for the White House. (AP Photo/Peter Morrison) AP

Η GSA, η υπηρεσία που είναι αρμόδια για να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ενημερώσει το Κογκρέσο στις 30 Νοεμβρίου.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία στην οποία επαφίεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, δεν έχει ακόμη εγκρίνει την παράδοση στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και σκοπεύει να ενημερώσει το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.

Μια εκπρόσωπος της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών (GSA) είπε ότι η υποδιευθύντρια Άλισον Μπριγκάτι θα μιλήσει με τους Δημοκρατικούς προέδρους και τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 30 Νοεμβρίου, κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατικών.

Η GSA θα κάνει επίσης μια ενημέρωση στους εκπροσώπους τριών Επιτροπών της Γερουσίας, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι της Βουλής, πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι των δύο Επιτροπών και των δύο Υποεπιτροπών της Βουλής απέρριψαν αυτό το σχέδιο και απαίτησαν να τους ενημερώσει η επικεφαλής της GSA, η Έμιλι Μέρφι, αύριο Τρίτη.

«Κάθε επιπλέον ημέρα που χάνεται είναι μια ημέρα κατά την οποία διακυβεύεται η ασφάλεια, η υγεία και η ευζωία του αμερικανικού λαού, καθώς η επόμενη Διοίκηση των Μπάιντεν-Χάρις δεν μπορεί να προετοιμαστεί πλήρως για την πανδημία του κορονοϊού, για την φρικτή οικονομική κρίση του έθνους μας και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισαν.

Η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται σε αυτήν την ελάχιστα γνωστή ομοσπονδιακή υπηρεσία, η οποία ωστόσο είναι η αρμόδια για να αναγνωρίσει επισήμως το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταβίβαση της εξουσίας από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στην ομάδα του Μπάιντεν.

Η Μέρφι δεν έχει ακόμη εγκρίνει επισήμως τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα