Αμερικανός μαθητής κέρδισε 40.000 δολάρια συλλαβίζοντας την ελληνική λέξη "κοινωνία"

Αμερικανός μαθητής κέρδισε 40.000 δολάρια συλλαβίζοντας τη λέξη "κοινωνία"
Αμερικανός μαθητής κέρδισε 40.000 δολάρια συλλαβίζοντας τη λέξη "κοινωνία" YOUTUBE

Ο 14χρονος δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας και την πρώτη φορά που το έκανε, κέρδισε καθώς γνώριζε την ελληνική λέξη "κοινωνία"

Περίπου 40.000 δολάρια απέφερε στον 14χρονο Αμερικανό μαθητή Karthik Nemmani, ινδικής καταγωγής, η γνώση της ελληνικής λέξης «κοινωνία». Ο 14χρονος Nemmani, μαθητής από το Τέξας, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας.

Στον διαγωνισμό ο Nemmani κατάφερε να συλλαβίσει σωστά, μεταξύ άλλων, τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ), «ankyloglossia» (αγκυλογλωσσία) και «κοινωνία», με την οποία πήρε και την πρώτη θέση.

ADVERTISING

Εκτός από 40.000 δολάρια και το κύπελλο, ο μαθητής κέρδισε μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένα βιβλιάριο αποταμίευσης με 2.500 δολάρια.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 516 παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμό του είδους. Οι κανόνες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν να ζητήσουν από τους κριτές να τοποθετήσουν τη λέξη και σε πρόταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network