Αμβούργο: Το προφίλ του άνδρα που απειλούσε αστυνομικούς με τσεκούρι 

Διαβάζεται σε 2'
Ο άνδρας με το τσεκούρι στο Αμβούργο
Ο άνδρας με το τσεκούρι στο Αμβούργο X@@theinformant_x

Με ψυχολογικά προβλήματα ο άνδρας που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν οι αστυνομικοί πριν το Πολωνία – Ολλανδία στο Αμβούργο.

Δραματικές οι στιγμές που επικράτησαν πριν από τον αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μεταξύ της Πολωνίας και της Ολλανδίας, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι και αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, απειλούσε αστυνομικούς που περιφρουρούσαν συγκέντρωση φιλάθλων.

Η εφημερίδα Bild έδωσε στη δημοσιότητα το προφίλ του άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως αναφέρεται, ο 39χρονος άνδρας είναι Γερμανός από Νορντχάιντε της Κάτω Σαξονίας και έχει ιστορικό σχιζοφρένειας.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στον σταθμό Ρέεπερμπαν, ένα χιλιόμετρο μακριά από την επίσημη “ζώνη φιλάθλων” που έχει δημιουργηθεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στην Γερμανία.

Στην περιοχή είχαν πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία περίπου 40.000 Ολλανδοί, ενόψει του αγώνα της ομάδας τους εναντίον της Πολωνίας. Ενώ η πορεία διαλυόταν, άνδρας ο οποίος βγήκε από μπαρ κρατώντας σκαπτικό εργαλείο και αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κινήθηκε απειλητικά προς αστυνομικούς που περιφρουρούσαν την συγκέντρωση των φιλάθλων.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να αφήσει την αξίνα και τον εκρηκτικό μηχανισμό, έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και όταν αρνήθηκε, πυροβόλησαν στον αέρα.

Ο δράστης άφησε στο έδαφος το εργαλείο και φάνηκε να προσπαθεί να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί και, όπως έγινε κατόπιν γνωστό, ο άνδρας ακινητοποιήθηκε καθώς τραυματίστηκε στο πόδι.

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου“, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας και τόνισε ότι το επεισόδιο δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα