Αν είσαι single, κλείσε γρήγορα πτήση για Κίνα

Αν είσαι single, κλείσε γρήγορα πτήση για Κίνα
Γυναίκα σε αεροδρόμιο Getty Images/iStockphoto

Εφόσον είσαι single και βρίσκεσαι στην Κίνα, η 11η Νοεμβρίου δεν αποτελεί μια τυχαία ημερομηνία για σένα.

Η Ημέρα των Ελεύθερων (Singles’ Day) αποτελεί μια κινεζική ανεπίσημη γιορτή, αλλά και ημέρα αγορών που τιμούν άτομα που δεν έχουν σχέση.

Η Ημέρα των Ελεύθερων ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της Ναντζίνγκ το 1993. Η ημερομηνία γιορτάστηκε για πρώτη φορά ως μια κυνική απάντηση στα παραδοσιακά φεστιβάλ με επίκεντρο το ζευγάρι, από μια μικρή ομάδα εργένηδων κολεγίου.

Ωστόσο, η γιορτή έχει αποκτήσει με τα χρόνια μια πολύ μεγαλύτερη αξία, αφού έχει γίνει η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο σε αγορές λιανικής και διαδικτυακές αγορές στον κόσμο.

Η μανία για κατανάλωση τη συγκεκριμένη μέρα ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, Alibaba, με λιγότερους από τριάντα συμμετέχοντες, αλλά κάθε χρόνο οι αγορές αυξάνονται.

Αυτή η μέρα αποτελεί κυρίως ευκαιρία για απεριόριστη κατανάλωση αγαθών. Οι Κινέζοι ψωνίζουν ασταμάτητα και προσφορές είναι αμέτρητες.

Η Ημέρα των Singles αποτελεί και αφορμή για να συναντηθούν ελεύθερα άτομα και να οργανώσουν πάρτι. Η γιορτή αρχικά αφορούσε μόνο νεαρούς άνδρες, εξ ου και η αρχική ονομασία ήταν Bachelors’ Day.

Ωστόσο, πλέον γιορτάζεται ευρέως και από τα δύο φύλα. Τα πάρτι με ραντεβού στα τυφλά είναι δημοφιλή αυτήν την ημέρα στη χώρα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το single status των συμμετεχόντων.

Μερικά πανεπιστήμια οργανώνουν ειδικά προγράμματα για να συγκεντρώσουν singles μαζί για τη γιορτή.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στους εορτασμούς, πολλές εταιρείες έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και στοχεύσουν σε νεότερους καταναλωτές, οργανώνοντας εκδηλώσεις σε εστιατόρια, αίθουσες καραόκε και εμπορικά κέντρα.

Η ημέρα των Singles έχει φτάσει να θεωρείται ως και πολιτιστικό γεγονός. Η Alibaba οργανώνει συνήθως μεγάλα φεστιβάλ το βράδυ πριν από τη μεγαλύτερη ημέρα αγορών της, στα οποία έχουν εμφανιστεί παγκόσμιες διασημότητες, όπως η Nicole Kidman το 2017, η Taylor Swift στο γκαλά της Alibaba στη Σαγκάη το 2019 και η Katy Perry το 2020.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα