Αναγκαστική προσγείωση και 29 τραυματίες σε αεροπορικό ατύχημα

Αναγκαστική προσγείωση και 29 τραυματίες σε αεροπορικό ατύχημα

Αναγκαστική προσγείωση στη Μεδίνα για αεροσκάφος των Σαουδαραβικών Αερογραμμών με 29 τραυματίες

Είκοσι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 767-300ER των Σαουδαραβικών Αερογραμμών πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μεδίνας στα δυτικά της χώρας νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 18 από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο, ενώ 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Saudi Arabian Airlines που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Μασάντ του Ιράν με 315 επιβαίνοντες, παρουσίασε τεχνική βλάβη, σύμφωνα με την Υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης του είχε αναφέρει στον πύργο ελέγχου πρόβλημα στον πίσω τροχό.

Αυτόπτης μάρτυρας στο αεροδρόμιο της Μεδίνας, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του γιατί δεν του επιτρέπεται να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης, είπε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε ύστερα από δύο αποτυχημένες απόπειρες.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε νοικιαστεί από άλλη εταιρεία.

Η Saudi Arabian Airlines είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας και βρίσκεται στη διαδικασία μερικής ιδιωτικοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network