Αναγνωρίστηκε και το τελευταίο μέλος των 'Beatles' του Ισλαμικού Κράτους

Αναγνωρίστηκε και το τελευταίο μέλος των 'Beatles' του Ισλαμικού Κράτους

Αναγνωρίστηκε και το τελευταίο μέλος της ομάδας των Βρετανών εκτελεστών του Ισλαμικού Κράτους που αποκαλείται "The Beatles"

H αμερικανική εφημερίδα Washington Post και ο ενημερωτικός ιστότοπος Buzz Feed έγραψαν ότι αναγνώρισαν τον τέταρτο "Beatle" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μια ομάδας τεσσάρων Βρετανών που είχε αναλάβει τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις ομήρων από χώρες της Δύσης οι οποίοι βρίσκονταν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Το γνωστότερο μέλος αυτής της ομάδας ήταν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο διαβόητος «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων, πριν σκοτωθεί τον Νοέμβριο του 2015 σε έναν βομβαρδισμό στη Ράκα, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας.

Οι δυτικοί κρατούμενοι είχαν δώσει το προσωνύμιο "Beatles" σε αυτήν την ομάδα λόγω της βρετανικής προφοράς με την οποία μιλούσαν τα τέσσερα μέλη της.

Σύμφωνα με την Washington Post, το τελευταίο μέλος της ομάδας των εκτελεστών τα στοιχεία του οποίου δεν είχαν ταυτοποιηθεί είναι ο Ελ Σάφι Ελσέιχ, ένας 27χρονος από το Λονδίνο «η οικογένεια του οποίου έφυγε από το Σουδάν τη δεκαετία του 1990».

Ο 27χρονος παραμένει στη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα, κι έχει επαφές με τους δικούς του, όχι όμως με τη μητέρα του, η οποία περιέγραψε στην Washington Post το τρόμο που νιώθει μπροστά σε αυτό στο οποίο μετατράπηκε ο γιος της.

«Όχι, αυτό το αγόρι δεν είναι ο γιος μου, δεν είναι ο γιος που μεγάλωσα» τόνισε η Μάχα Ελγκιζούλι.

Εκτός του «Τζιχάντι Τζον» και του Ελ Σάφι Ελσέιχ, τα άλλα δύο μέλη της ομάδας των τεσσάρων έχουν κατονομαστεί ως «Αλεξάντα Κοτέι, η τύχη του οποίου αγνοείται» και «Έιν Ντέιβις, που συνελήφθη πέρυσι στην Τουρκία» επισημαίνει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι τέσσερις Βρετανοί μεγάλωσαν στην ίδια συνοικία στο δυτικό Λονδίνο, όμως δεν γνωρίζουμε εάν γνωρίζονταν προτού φύγουν για τη Συρία».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας του Ελ Σάφι και ενός κοντινού του προσώπου που επικαλείται η εφημερίδα, εκείνος είχε μια φυσιολογική παιδική ηλικία, «ήταν οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Queens Park Rangers κι εργαζόταν ως μηχανικός».

Ωστόσο φαίνεται πως άλλαξε μετά την σύλληψη και την καταδίκη του αδελφού του σε μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, ριζοσπαστικοποιήθηκε αφού ήλθε σε επαφή με έναν ιμάμη στο δυτικό Λονδίνο, ο οποίος είναι γνωστός για τις εξτρεμιστικές του θέσεις.

«Η μητέρα και ο γιος τσακώνονταν για ώρες σχετικά με την διαφορετική ερμηνεία του Ισλάμ» που είχε ο καθένας εξ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Buzz Feed, οι τέσσερις εκτελεστές αποκεφάλισαν «επτά Βρετανούς, Αμερικανούς και Ιάπωνες ομήρους» και 18 μέλη του συριακού στρατού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE:

24Media Network