Ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank μετά τη μείωση του προστίμου

Ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank μετά τη μείωση του προστίμου
COPYRIGHT 2013 BLOOMBERG FINANCE LP

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αμερικανικές Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μείωση του προστίμου που επέβαλαν στη Deutsche Bank

Η μετοχή της Deutsche Bank σκαρφάλωσε στα 11,70 ευρώ λίγο πριν από το κλείσιμο, στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, μετά τις πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα πληρώσει τελικά πολύ μικρότερο πρόστιμο από τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια που της είχαν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων το 2008.

Λίγο πριν από το κλείσιμο, η μετοχή της τράπεζας κατέγραφε άνοδο +7,54%. Το πρωί είχε πέσει μέχρι και στα 8 ευρώ.

Μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι η Deutsche Bank είναι κοντά σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να καταβάλει πρόστιμο 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντί για 14. Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, συνέχισε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κάτι το οριστικό και δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις εντός του Σαββατοκύριακου. Το τελικό ποσό είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Τόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η τράπεζα αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Στη Γουόλ Στριτ, η μετοχή της Deutsche Bank κατέγραφε άνοδο +12,14% γύρω στις 18.20 (ώρα Ελλάδας) καθώς οι επενδυτές εμφανίζονταν καθησυχασμένοι από την πιθανή μείωση του προστίμου.

Μικρή άνοδο κατέγραφαν και οι άλλες τραπεζικές μετοχές: η JPMorgan Chase +1,68%, η Goldman Sachs 1,78%, η Citigroup 2,91%, η Bank of America 2,70% και η Morgan Stanley 2,78%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντάισελμπλουμ:  Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια

Η Deutsche Bank 'τρομοκρατεί' τα χρηματιστήρια

SHARE:

24Media Network