Ισπανία: Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις: Το κεντροαριστερό μπλοκ κοντά στο 50%

Ισπανία: Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις: Το κεντροαριστερό μπλοκ κοντά στο 50%
O Πέδρο Σάντσεθ και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας AP

Νέα δημοσκόπηση στην Ισπανία ανατρέπει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Πάει για μεγάλη νίκη ο Σάντσεθ, συγκεντρώνει σχεδόν 50% μαζί με το Ποδέμος.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας βάζει δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Πέμπτης και δείχνει πλήρη ανατροπή των δεδομένων ενόψει των εκλογών της 28ης Απριλίου.

Το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ καλπάζει προς μία μεγάλη επικράτηση καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας (του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών) αποσπά το 33,3% των προτιμήσεων, επίδοση που είναι κατά 3% αυξημένη σε σχέση με αυτή του Ιανουαρίου.

Το παραδοσιακό, δεξιό Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται πολύ πιο πίσω με 16,7% ενώ σε πτώση δείχνει να βρίσκεται το κόμμα των Πολιτών το οποίο από το 17,7% υποχωρεί στο 15,3%.

Πτώση παρατηρείται και στο ποσοστό των Ουνίδος Ποδέμος (14,5% από 15,4%) ενώ η εκλογική επιρροή των ακροδεξιών του Vox πέφτει στο 5,9%.

Ως προς τα μπλοκ τέλος, αυτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τους Ποδέμος αποσπά το 47,8% ενώ το δεξιό μπλοκ που αποτελείται από το Λαϊκό Κόμμα, τους Πολίτες και το Vox παίρνει το 37,9%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα