Αναβολή του Brexit θα αιτηθεί η Βρετανία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέσα Μέι φεύγοντας από τη Ντάουνινγκ Στριτ
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέσα Μέι φεύγοντας από τη Ντάουνινγκ Στριτ AP

Η κυβέρνηση Μέι θα καταθέσει το αίτημα για καθυστέρηση στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 20-21 Μαρτίου, ελπίζοντας ότι θα ληφθεί απόφαση στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Η Βρετανία θα αιτηθεί την καθυστέρηση του Brexit ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 20 και 21 Μαρτίου και ελπίζει ότι θα ληφθεί απόφαση από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή τη συνάντησή τους, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υφυπουργός, αρμόδιος για το Brexit, Κουάζι Κουάρτενγκ.

Την περασμένη εβδομάδα το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση με την οποία η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει την παράταση του Άρθρου 50, καθυστερώντας έτσι την αποχώρησή της από την ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου.

ADVERTISING

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Κουάρτενγκ είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα ληφθεί η σχετική απόφαση στο αίτημα του Λονδίνου.

"Το συντομότερο δυνατόν μετά τη συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ, θα προωθήσουμε το αναγκαίο νομοσχέδιο για να τροποποιήσουμε τον ορισμό της ημέρας εξόδου", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μεγάλη Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος στη Βρετανία 11 μέρες πριν το Brexit: "Μπλόκο" σε τρίτη ψηφοφορία

Κομισιόν: H όποια αναβολή του Brexit απαιτεί ομόφωνη έγκριση των μελών της ΕΕ

Brexit: "Όχι" σε νέο δημοψήφισμα ψήφισε το βρετανικό Κοινοβούλιο

SHARE:

24Media Network