Άνδρας μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί της Γαλλίας – Βίντεο ντοκουμέντο με τη σύλληψη

Άνδρας μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί της Γαλλίας – Βίντεο ντοκουμέντο με τη σύλληψη
Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε παιδική χαρά στο Ανεσί της Γαλλίας AFPTV/AFP

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με μαχαίρι σε παιδιά σε πάρκο της πόλης Ανεσί στη Γαλλία. Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη στον τόπο της επίθεσης.

Ένας άνδρας μαχαίρωσε 6 παιδιά, ηλικίας περίπου 3 ετών, και έναν ενήλικα σε πάρκο κοντά στη λίμνη της πόλης Ανεσί στις γαλλικές Άλπεις, το πρωί της Πέμπτης (8/6).

Σύμφωνα με το BBC, ο φερόμενος δράστης, μετά την επίθεση στην παιδική χαρά, έφυγε τρέχοντας και επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο που συνάντησε στον δρόμο του. Δύο από τα παιδιά που τραυματίστηκαν καθώς και ο ηλικιωμένος έχουν τραυματιστεί σοβαρά, με την κατάστασή τους να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα συριακής καταγωγής, που έχει αιτηθεί άσυλο. Μέχρι στιγμής το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για επίθεση “απόλυτης δειλίας” ενώ ανέφερε ότι τα τραυματισμένα παιδιά και ο ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Συγκεκριμένα έγραψε,

“Επίθεση απόλυτης δειλίας σήμερα το πρωί σε πάρκο στο Annecy. Τα παιδιά και ο ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το Έθνος είναι σε σοκ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους καθώς και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιημένες.”

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει τον 45χρονο δράστη να τρέχει στο πάρκο, που σημειώθηκε η επίθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρευρισκόμενοι στο πάρκο, κυνήγησαν τον δράστη, μόλις συνειδητοποίησαν τί είχε συμβεί.

Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη:

Βίντεο από τη σύλληψη του δράστη:

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης “συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας”.

Στον τόπο της επίθεσης επιχειρούν 12 ασθενοφόρα και 1 ελικόπτερο ενώ οι Αρχές καλούν τους κατοίκους της περιοχής να μην διέρχονται από το σημείο, για να μην εμποδίζουν το έργο των Αρχών.

Η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, καθώς και συνεργάτης της μεταβαίνουν στον τόπο της επίθεσης.

Η εθνοσυνέλευση της Γαλλίας διέκοψε τη συζήτηση και τήρησαν ενός λεπτού σιγή για την επίθεση, ανέφερε το BFMTV.

Βίντεο από το σημείο της επίθεσης:

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στο Ανεσί της Γαλλίας GREGORY YETCHMENIZA/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα