Andrew Tate: Νεαροί διαδήλωσαν στο Σύνταγμα υπέρ του μισογύνη που συνελήφθη για trafficking και βιασμό

Andrew Tate: Νεαροί διαδήλωσαν στο Σύνταγμα υπέρ του μισογύνη που συνελήφθη για trafficking και βιασμό
Twitter

Πορεία συμπαράστασης για τον influencer που συνελήφθη στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων και βιασμό πραγματοποίησαν νεαροί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Andew Tate (Άντριου Τέιτ) είναι ο πιο φρικτός άνθρωπος των social media. Τους λόγους μπορείτε να τους διαβάσετε στο άρθρο της Νίκης Μπάκουλη στο Magazine του NEWS 24/7.

Για όσους δεν τους ξέρουν, αρκεί να αναφέρουμε πως πρόκειται για έναν μισογύνη influencer ο οποίος προσφάτως συνελήφθη στη Ρουμανία για trafficking, βιασμό και οργανωμένο έγκλημα.

Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να “χτίσει” κοινό με ρητορική μίσους εναντίον γυναικών και ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, λοιπόν, φαίνεται πως έχει “θαυμαστές” και στην Ελλάδα.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα φρόντισαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στον συλληφθέντα και να διαδηλώσουν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα για την αποφυλάκισή του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, νεαροί εμφανίζονται στην πλατεία Συντάγματος και στην Ερμού να πραγματοποιούν πορεία συμπαράστασης προς τον Tate, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψή του.

Το χρονικό της σύλληψης του Andrew Tate

Ο γνωστός influencer συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες μαζί με τον αδελφό του και δύο άλλους υπόπτους στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας.

“Οι τέσσερις ύποπτοι… φαίνεται ότι δημιούργησαν μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση, τη στέγαση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τες να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο που προορίζεται να προβληθεί σε εξειδικευμένους ιστότοπους έναντι κόστους”, ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με το BBC.

Τα αδέρφια βρίσκονται υπό έρευνα από τον Απρίλιο μαζί με δύο Ρουμάνους υπηκόους. Η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας της Ρουμανίας (DIICOT) εξέδωσε δήλωση, αλλά δεν κατονόμασε τους αδερφούς Tate, αναφέροντας ότι δύο Βρετανοί πολίτες και δύο Ρουμάνοι υπήκοοι ήταν ύποπτοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας επικεντρωμένης στην εμπορία ανθρώπων.

Μάλιστα, ο 36χρονος πρώην kickboxer και celebrity του διαδικτύου, κατάφερε να “αυτο-στοχοποιηθεί” χάρη σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, με το οποίο απαντούσε στην κόντρα που είχε ανοίξει με την ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Στο βίντεο ο Tate καταγράφεται με ένα πούρο και το μπουρνούζι του, την ώρα που κάποιος φέρνει κουτιά με πίτσες. Σύμφωνα με τα διεθνή media, τα κουτιά της πίτσας έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σύλληψή του, καθώς “μαρτύρησαν” το ότι βρισκόταν σε σπίτι στη Ρουμανία, όπου και ζει μόνιμα τα τελευταία πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στο εξοχικό του στην πόλη Pipera, Voluntari, στα περίχωρα του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή Μέσα, οι Αρχές είδαν στα πλάνα τα κουτιά της αλυσίδας Jerry’s Pizza box που δραστηριοποιείται στη χώρα, και έτσι κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Ο ίδιος και ο αδερφός του βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC τα δύο αδέρφια και άλλοι δύο ύποπτοι, διώκονται για “σύσταση ομάδας οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση, τη στέγαση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τες να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο που προορίζεται να προβληθεί σε εξειδικευμένους ιστότοπους έναντι κόστους”.

Λίγο μετά τη σύλληψή του “ανέβηκε” στο Twitter το εξής σχόλιο: “Το Matrix έστειλε τους πράκτορές του”.

Εκπρόσωπος του Tate δήλωσε στην Daily Mirror ότι δεν μπορούσε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την σύλληψη των δύο αδελφών. “Ωστόσο, ο Άντριου και ο Τριστάν έχουν τον απόλυτο σεβασμό για τις ρουμανικές αρχές και πάντα θα συνδράμουν και θα βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν”, δήλωσε ο συνήγορος τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί έξι γυναίκες που φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση από “την οργανωμένη εγκληματική ομάδα” των Tate.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα