Ανείπωτη τραγωδία με το ρώσικο Airbus: Όλοι οι επιβάτες νεκροί

default image

Τραγικές εικόνες στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνο των ρωσικών αερογραμμών, όπως μεταφέρονται από Αιγύπτιους αξιωματούχους που βρίσκονται στη χερσόνησο Σινά. Ημέρα Εθνικού πένθους για τη Μόσχα

Νέα αεροπορική τραγωδία με ρωσικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 7K9268 από την Αίγυπτο με προορισμό την Αγία Πετρούπολη το πρωί του Σαββάτου. Το Airbus A321 φαίνεται πως παρουσίασε βλάβη λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωση από το τουριστικό θέρετρο Sharm El-Sheikh, με τον πιλότο να ζητά αλλαγή πορείας και έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Καΐρου, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του από τα ραντάρ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 217 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά και επτά άτομα πλήρωμα. Από αυτούς 214 ήταν Ρώσοι και τρεις Ουκρανοί, ενώ από αυτούς 138 ήταν γυναίκες και  62 άνδρες. Οι τελευταίες πληροφορίες που ήθελαν να ακούγονται φωνές από τα συντρίμμια δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, ενώ δυστυχώς το Reuters μεταδίδει πληροφορίες για ανάσυρση 100 πτωμάτων από τα συντρίμμια, ενώ σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές κανείς επιβάτης δεν είναι ζωντανός.

“Βλέπω μια τραγική σκηνή” ανέφερε ο αξιωματικός στο πρακτορείο και πρόσθεσε πως πολλά από τα άψυχα σώματα κείτονται στο έδαφος, ενώ άλλα είναι ακόμη δεμένα πάνω στα αεροπορικά καθίσματα. Το αεροπλάνο όπως αναφέρουν οι αρχές έχανε ύψος με πολύ γοργό ρυθμό με αποτέλεσμα η συντριβή να είναι ολέθρια και η άτρακτος να χωρίσει στα δύο. Ένα μέρος του σκάφους πήρε φωτιά και το άλλο συνετρίβη σε έναν τεράστιο βράχο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως έχουν ήδη βρεθεί και τα δύο μαύρα κουτιά που μπορούν να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής.

 

Από τη Μόσχα, το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους. Δεκάδες συγγενείς των θυμάτων έχουν ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τους δικούς τους ανθρώπους.

“Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος από τη συντριβή του αεροπλάνου στη χερσόνησο του Σινά. Η τραγωδία θα διερευνηθεί ενδελεχώς, οι οικογένεια θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια” δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μπενβέντεφ.

Βοήθεια προσφέρει στις έρευνες το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Αίγυπτο και τη Ρωσία μετά τη συντριβή ενός ρωσικού Airbus με 224 επιβάτες και πλήρωμα στη χερσόνησο του Σινά.

“Από το πρωί σήμερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) βοήθησαν μέσω εναέριων επιτηρήσεων στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους με το οποίο χάθηκε η επαφή πάνω από τη χερσόνησο του Σινά. Οι IDF προσέφεραν να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αίγυπτο αν χρειάζεται” ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Το Airbus A-321 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, με αριθμό καταχώρισης KGL-9268, εκτελούσε την πτήση από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας στην Αγία Πετρούπολη όταν κατέπεσε, σε μια απομονωμένη, ορεινή περιοχή.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Ιμπραήμ Μαχλάμπ βρίσκεται σύμφωνα με τη Guardian καθ’ οδόν για το σημείο του δυστυχήματος, ενώ οι αρχές αναφέρουν πως έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ρώσο πρέσβη από το πρωί προκειμένου να του εκφράσει τα συλληπητήριά του. “Είναι πρόωρο να αναφέρουμε τα αίτια της συντριβής και η όλη υπόθεση είναι υπό διερεύνηση” σημείωνε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Αιγύπτιου πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα