Άνεργος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Σίντι Μπουζίντ

Άνεργος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Σίντι Μπουζίντ

Ένας νεαρός άνεργος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Σίντι Μπουζίντ και έχει τραυματιστεί σοβαρά

Σοβαρά έχει τραυματιστεί ένας νεαρός άνεργος, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε χθες μπροστά από το δημαρχείο της Σίντι Μπουζίντ, της πόλης από την οποία ξεκίνησε η εξέγερση του 2011, στην κεντρική Τυνησία, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 23χρονος Μπραχίμ Σλιμάνι περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το δημαρχείο, το οποίο ήταν χθες κλειστό, αιφνιδιάζοντας τους περαστικούς, οι οποίοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Ο νεαρός Τυνήσιος διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στα τρία τέταρτα του σώματός του.

Ο νεαρός άνδρας δεν είπε τίποτε προτού αυτοπυρποληθεί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά ένας από τους συγγενείς του δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε "απελπιστεί από την ανεργία και την φτώχεια".

Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτοπυρποληθεί και έχουν αυτοκτονήσει κατ'αυτόν τον τρόπο στην Τυνησία κατά τη διάρκεια και μετά την εξέγερση του Ιανουαρίου του 2011, την πρώτη της αραβικής άνοιξης, η οποία ξέσπασε μετά τις 17 Δεκεμβρίου του 2010 όταν ένας πλανόδιος μικροπωλητής, ο νεαρός Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε στην Σίντι Μπουζίντ αφού είχε απελπιστεί από την ανεργία, την ανέχεια και τις διώξεις της αστυνομίας.

Η ανεργία πλήττει σήμερα στην Τυνησία περίπου 700.000 νέους, εκ των οποίων οι 170.000 είναι πτυχιούχοι, την ώρα που περίπου τα δύο από τα δέκα εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας πλήττονται από την φτώχεια.

SHARE: