Ανοίγει ξανά η έδρα ελληνικών σπουδών στη Γλασκώβη

Ανοίγει ξανά η έδρα ελληνικών σπουδών στη Γλασκώβη

Διαβάστε πώς μια δωρεά βάζει ξανά σε λειτουργία το τμήμα ελληνικών σπουδών στη Γλασκώβη

Στον ακαδημαϊκό κόσμο, στον οποίο οι ανθρωπιστικές σπουδές, παραγκωνίζονται σε βάρος των πιο πρακτικών όπως τα Οικονομικά και η τεχνολογία, μια σπουδαία πανεπιστημιακή έδρα , η οποία βρισκόνταν σε νάρκη για πάνω από μια δεκαετία, αναβιώνει χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά 2,4 εκατ. λιρών από τον καθηγητή Douglas Maurice MacDowell που κατείχε την έδρα των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης από το 1971 ως το 2001.

Η είδηση προκάλεσε ενθουσιασμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς το τμήμα αυτό ήταν επί σειρά ετών εμβληματικό για το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, όπως ανακοίνωσε το BBC.

Η νέα Έδρα των Ελληνικών αναμένεται να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ οι αιτήσεις για τη θέση θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην Άνοιξη.

Μάλιστα ο Matthew Fox, καθηγητής κλασσικών σπουδών, μετά και την ανακοίνωση της ιστορικής σημασίας δωρεάς, υπογράμμισε:

"Ο Καθηγητής MacDowell είχε αυθεντία στη διδασκαλία και στην εδραίωση της ελληνικής γλώσσας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του".

Και συνέχισε: "Αν και η μελέτη των ελληνικών ατόνησε τα τελευταία 40 χρόνια περίπου, βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το αντικείμενο από τους φοιτητές και η αναβίωση της έδρας θα ισχυροποιήσει τη φήμη του Πανεπιστημίου μας σε αυτό το αντικείμενο σπουδών".

"Η αναζήτηση του κατάλληλου υποψήφιου, θα πάρει καιρό, θέλοντας να βεβαιωθούμε ότι θα είναι άξιος συνεχιστής της φήμης του προκατόχου της έδρας, καθηγητού MacDowell", ολοκλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Douglas Maurice MacDowell έφυγε από τη ζωή το 2010, σε ηλικία 78 ετών.

SHARE:

24Media Network