Ανοιγοκλείνει το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ λόγω παρουσίας drones

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ μετά την παρουσία drones
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ μετά την παρουσία drones AP

Ξεκίνησαν και πάλι οι πτήσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, μετά την νέα παρουσία drone κοντά στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Οι πτήσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Γκάτγουικ ξεκίνησαν εκ νέου να πραγματοποιούνται μετά τη σύντομη αναστολή τους, παρά τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι εθεάθη άλλο ένα drone, την Παρασκευή, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του αεροδρομίου.

«Οι πτήσεις συνεχίζονται στο Γκάτγουικ έπειτα τις πληροφορίες για ένα drone στην περιοχή» επισήμανε.

ADVERTISING

«Καθώς πραγματοποιούσαμε ελέγχους, οι απογειώσεις και προσγειώσεις ανεστάλησαν. Επρόκειτο για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητά μας. Τα στρατιωτικά μέτρα, που έχουμε εφαρμόσει στο αεροδρόμιο, μας παρείχαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ότι είναι ασφαλές να ανοίξουμε και πάλι τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης».

Σύμφωνα με τον βρετανικό αερολιμένα, επιβεβαιώθηκε ότι εθεάθη ένα drone κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το περιστατικό ερευνήθηκε και κατόπιν ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Αερομεταφορές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανοίγει ξανά σταδιακά το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Κλειστό το Γκάτγουικ: Ο στρατός στέλνει ενισχύσεις για τα drones - Ακυρώνονται σωρηδόν πτήσεις

Τι μπορεί να συμβεί αν ένα drone συγκρουστεί με αεροπλάνο

SHARE:

24Media Network