Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Γεωργία

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Γεωργία

Βουλευτικές εκλογές στην Γεωργία με βασικούς αντιπάλους το κόμμα του πρόεδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι και τον συνασπισμό "Γεωργιανό όνειρο" (Vid)

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Γεωργία στις οποίες το κόμμα του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, αντιμετωπίζει τον συνασπισμό "Γεωργιανό Όνειρο" της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Μπίντζινα Ιβανιτσβίλι.

Η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν κρατούμενους σε φυλακή της πρωτεύουσας Τμπιλίσι να υφίστανται βασανιστήρια. Τα βίντεο αυτά προκάλεσαν μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα.

Η προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων χαρακτηρίστηκε από "προκλήσεις" και "επιθετικότητα", σύμφωνα με τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Σαακασβίλι ότι επέβαλε ένα απολυταρχικό καθεστώς στην χώρα αυτή των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία πλήττεται από τη φτώχεια.

Από την πλευρά του το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως αν ο Ιβανιτσβίλι κερδίσει τις εκλογές θα σταματήσει τον εκσυγχρονισμό της χώρας και θα την φέρει πίσω στο παρελθόν της διαφθοράς και του χάους.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες από τις 08:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τα 150 μέλη του κοινοβουλίου, στο οποίο μέχρι σήμερα έχει την απόλυτη πλειοψηφία το κόμμα του προέδρου.

SHARE:

24Media Network