Άνοιξαν πυρ οι Ρώσοι στην Κριμαία

Άνοιξαν πυρ οι Ρώσοι στην Κριμαία

Ουκρανός αξιωματούχος μιλώντας σε διεθνές πρακτορείο υποστήριξε πως οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε προσπάθεια κατάληψης θέσης στην Κριμαία. Πέταξαν αβγά στον Κλίτσκο (vid)

Ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στη διάρκεια της κατάληψης, σήμερα, μιας θέσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία.

Αυτό δήλωσε Ουκρανός αξιωματικός μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τη Δευτέρα τις θέσεις τους στη χερσόνησο καταλαμβάνοντας επίσης ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μια βάση πυραύλων.

Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανήκει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πήραν από τους Ουκρανούς τα κινητά τηλέφωνά τους και άρχισαν προσπάθειες να πάρουν και τα οχήματα.

Να σημειωθεί όμως πως δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και ο διοικητής της βάσης προσπαθεί να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του επεισοδίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ της Ουκρανίας μετέδωσε εξάλλου πως φιλορωσικές πολιτοφυλακές και ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το νοσοκομείο στη Συμφερόπολη και συγκέντρωσαν το προσωπικό σε μια αίθουσα "προφανώς για να συναντήσει τους νέους διευθυντές του ιδρύματος".

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, Ρώσοι στρατιώτες αφόπλισαν Ουκρανούς οπλίτες σε ουκρανική στρατιωτική βάση πυραύλων, δήλωσε Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Κριμαία.

Ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ δήλωσε πως περίπου 200 στρατιώτες που επέβαιναν σε 14 φορτηγά κινήθηκαν προς το κτίριο γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και απείλησαν να το καταλάβουν εξ εφόδου αν οι Υυκρανοί στρατιώτες δεν παρέδιδαν τα όπλα τους.

Διαμαρτυρία με αβγά κατά Κλίτσκο

Ενώ συμβαίνουν αυτά, ο εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Κλίτσκο, έγινε στόχος, αφού ρωσόφιλοι τον αποδοκίμασαν έντονα. Κι επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό του εκτόξευσαν και αβγά.

SHARE:

24Media Network