Ανώτερη αξιωματούχος της CIA δημοσίευσε εικόνα υπέρ της Παλαιστίνης στο Facebook

Διαβάζεται σε 2'
Ανώτερη αξιωματούχος της CIA δημοσίευσε εικόνα υπέρ της Παλαιστίνης στο Facebook
Διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης AP Photo Emrah Gurel

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση κορυφαίας αξιωματούχου της CIA να δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Facebook μια εικόνα υπέρ της Παλαιστίνης.

Αλγεινές εντυπώσεις για την εικόνα των ΗΠΑ και την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς, δημιούργησε μια δημοσίευση κορυφαίας αξιωματούχου στο Facebook.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι ΗΠΑ εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στον Ισραηλινό λαό, αξιωματούχος της CIA δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook μια εικόνα υπέρ της Παλαιστίνης.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η αναπληρώτρια διευθύντρια ανάλυσης της CIA άλλαξε τη φωτογραφία εξωφύλλου της στο Facebook στις 21 Οκτωβρίου, με μια εικόνα ενός άνδρα που κουνάει μια παλαιστινιακή σημαία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κίνηση και μάλιστα, για ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης, σχετικά με το αν ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ για να τερματίσει οριστικά τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δεύτερη ανάρτησή της στο Facebook, η αξιωματούχος της CIA δημοσίευσε επίσης μια selfie με ένα αυτοκόλλητο που έγραφε “Free Palestine” πάνω στη φωτογραφία. Ένα άτομο που έχει εικόνα της κατάστασης δήλωσε ότι δημοσιεύτηκε στο Facebook πριν από χρόνια και πολύ πριν από την τρέχουσα σύγκρουση.

“Η αξιωματικός είναι αναλυτής καριέρας με εκτεταμένο υπόβαθρο σε όλες τις πτυχές της Μέσης Ανατολής και αυτή η ανάρτηση [της παλαιστινιακής σημαίας] δεν είχε σκοπό να εκφράσει θέση για τη σύγκρουση”, δήλωσε το πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση.

“Κατέβηκαν” οι αναρτήσεις

Η αξιωματούχος της CIA δεν απάντησε σε μια προσπάθεια του βρετανικού Μέσου να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του LinkedIn, ωστόσο οι εικόνες υπέρ της Παλαιστίνης και γενικότερα οι αναρτήσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διαγράφηκαν από τη σελίδα του.

Τέσσερις πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών εξέφρασαν την έκπληξή τους για το ότι αναπληρώτρια διευθυντής της υπηρεσίας δημοσίευσε εικόνα που δείχνει πολιτικές απόψεις για ένα ζήτημα που διχάζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα