Αντιδικία για την επιμέλεια του 6χρονου που σώθηκε από το δυστύχημα σε τελεφερίκ της Ιταλίας

Δυστύχημα μετά από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία
Δυστύχημα μετά από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία ITALIAN VIGILI DEL FUOCO FIREFIGHTERS / ASSOCIATED

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για την επιμέλεια του εξάχρονου αγοριού από το Ισραήλ που είναι και ο μοναδικός επιζήσας από το δυστύχημα σε τελεφερίκ στην Ιταλία. Αντιδικία ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Ένα οικογενειακό δικαστήριο του Τελ Αβίβ πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της επιμέλειας ενός εξάχρονου αγοριού, το οποίο είναι ο μοναδικός επιζήσας δυστυχήματος σε τελεφερίκ στην Ιταλία και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του χωρίς την άδεια των μελών της υπόλοιπης οικογένειάς του στην Ιταλία.

Μέλη της οικογένειας του μικρού ζουν στις δύο αυτές χώρες και βρίσκονται σε αντιδικία για το ποιος θα πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του Έιταν Μπιράν, οι γονείς του οποίου και ο μικρότερος αδελφός του, μαζί με 11 ακόμα άτομα, σκοτώθηκαν τον Μάιο όταν ένα βαγόνι τελεφερίκ έπεσε και συνετρίβη στη βόρεια Ιταλία.

ADVERTISING

Μετά το δυστύχημα το αγόρι μετακόμισε στο σπίτι της θείας του από την πλευρά του πατέρα του, της Άγια Μπιράν, στη βόρεια Ιταλία.

Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, ο Σμούελ Πέλεγκ, το πήρε στις 11 Σεπτεμβρίου για ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ.

Η οικογένεια του αγοριού στην Ιταλία καταγγέλλει ότι ο Πέλεγκ οδήγησε με τον Έιταν μέχρι το γειτονικό σύνορο στην Ελβετία και από εκεί, με ιδιωτικό τζετ, πέταξαν στο Ισραήλ, όπου ζει ο Πέλεγκ μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Η οικογένεια του αγοριού στην Ιταλία χαρακτήρισε απαγωγή το ταξίδι του με τον παππού του και προσέφυγε στο ισραηλινό οικογενειακό δικαστήριο ζητώντας την επιστροφή του μικρού.

Ο Πέλεγκ, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του είναι νόμιμες και προς το συμφέρον του αγοριού.

"Σε αυτή τη φάση ανησυχώ. Θέλω να επιστρέψει στο σπίτι το συντομότερο δυνατόν", είπε η Μπιράν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών. "Ανησυχώ για τον Έιταν".

Ο Πέλεγκ βρισκόταν στο δικαστήριο, αλλά δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δικηγόροι και των δύο πλευρών συμφώνησαν ότι προέχει το συμφέρον του παιδιού.

Ο Ρόναν Ντλάιαχου, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια στο Ισραήλ, ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή του αγοριού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σμούελ Μοράν, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια στην Ιταλία, είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε μια προσωρινή διευθέτηση επισκέψεων αναμένοντας τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Παβία της βόρειας Ιταλίας ξεκίνησαν έρευνα για απαγωγή μετά την μεταφορά του αγοριού στο Ισραήλ, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανέκρινε τον Πέλεγκ για το ζήτημα.

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για ποιό λόγο το βαγόνι του τελεφερίκ, που συνδέει την Στρέζα στις ακτές της Λίμνης Ματζόρε με το γειτονικό όρος Μοταρόνε, κατέπεσε στο έδαφος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Ιταλία
SHARE:

24Media Network