Αντίο μονόλιθε: Έφτασε και στο Κονγκό αλλά του έβαλαν φωτιά

Αντίο μονόλιθε: Έφτασε και στο Κονγκό αλλά του έβαλαν φωτιά
Δεν άρεσε στους Κονγκολέζος η άφιξη του μονόλιθου στη χώρα τους Twitter

Ο μυστηριώδης μονόλιθος, μετά τη Γιούτα, τη Νέα Ζηλανδία και τη Ρουμανία έφτασε στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Τον πυρπόλησαν αφού τον "ξυλοκόπησαν" με ρόπαλα

Άδοξο τέλος είχε ο μυστηριώδης μονόλιθος που αυτή τη φορά έκανε την εμφάνισή του στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, εξάπτοντας τη φαντασία των ντόπιων: αφού έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να βγάλουν μια σέλφι και να στοχαστούν για τη ζωή σε άλλους πλανήτες, κάποιοι άλλοι τον έσπασαν και τον πυρπόλησαν.

Το μεταλλικό αντικείμενο, ύψους 3,5 μέτρων, εμφανίστηκε στη συνοικία Μπαντάλ της Κινσάσα το πρωί της Κυριακής. Σήμερα, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία, έβγαζε φωτογραφίες και συζητούσε την προέλευσή του.

Ωστόσο, σε βίντεο που αναρτήθηκαν αργότερα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικοι της περιοχής τον χτυπούν με ρόπαλα, τον καταστρέφουν και στη συνέχεια του βάζουν φωτιά.

Παρόμοιοι «εξωγήινοι» μονόλιθοι θεάθηκαν τον Νοέμβριο σε μια έρημο στη Γιούτα και κατόπιν στη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Νέα Ζηλανδία πυροδοτώντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και μια συζήτηση για το αν παραπέμπουν στην ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Στην ταινία του 1968, ένας εξωγήινος μονόλιθος λειτουργεί σαν σύμβολο της ανθρώπινης εξέλιξης.

«Ξυπνήσαμε και είδαμε αυτό το μεταλλικό τρίγωνο», είπε ο Σέργκε Ιφούλου, ένας κάτοικος της περιοχής. «Ξαφνιαστήκαμε, γιατί είναι μια πυραμίδα που την βλέπουμε συχνά σε ντοκιμαντέρ για τους μασόνους ή τους πεφωτισμένους», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα παρόμοιο «μυστήριο» εξάπτει τη φαντασία των Κονγκολέζων. Τον Αύγουστο, ένα «ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» έπεσε σε μια πυκνή ζούγκλα, στον βορρά της χώρας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα και τα ανέκριναν, μέχρι που μια θυγατρική της εταιρείας Alphabet (της ιδιοκτήτριας του Google) επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο ήταν ένα ιντερνετικό μπαλόνι.

Και σε αυτήν την περίπτωση, θεωρείται απίθανη κάποια εξωγήινη προέλευση: οι κάτοικοι είπαν ότι είδαν κάποιους να σκάβουν μια τρύπα στην πλατεία της Μπαντάλ το Σάββατο. «Το πρωί της Κυριακής, μου τηλεφώνησαν ενώ έκανα γυμναστική για να μου πουν ότι βρήκαν κάτι παράξενο. Ήρθα, το είδα και είπα, αυτό είναι υπέροχο, είναι ένα πολιτιστικό στοιχείο», σχολίασε ο δήμαρχος της συνοικίας, Τιερί Γκαϊμπένε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα