Άντονι Φάουτσι για AstraZeneca: Θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για το εμβόλιό κορονοϊού

Άντονι Φάουτσι για AstraZeneca: Θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για το εμβόλιό κορονοϊού
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι Alex Brandon / ASSOCIATED PRESS

Η AstraZeneca θα δημοσιεύσει επικαιροποιημένα αποτελέσματα από τη μεγάλη κλινική δοκιμή εμβολίων κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ εντός 48 ωρών.

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca είναι πιθανόν να εκδώσει μια νέα, τροποποιημένη ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο της κατά της Covid-19, μετά την ανησυχία που εξέφρασε χθες η ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές ότι η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία παρουσίασε «παρωχημένα» στοιχεία στην τελευταία της δημόσια ανακοίνωση, δήλωσε σήμερα ο δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι τα αποτελέσματα που δημοσίευσε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο της είχε 79% αποτελεσματικότητα, βασίστηκαν σε μια ενδιάμεση ανάλυση δεδομένων που έγινε έως τις 17 Φεβρουαρίου, και τώρα θα «συνεργαστεί αμέσως» με την ανεξάρτητη επιτροπή για να κοινοποιήσει την πλήρη ανάλυσή της.

Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία θα δημοσιεύσει επικαιροποιημένα αποτελέσματα από τη μεγάλη κλινική δοκιμή εμβολίων κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ εντός 48 ωρών. Τόνισε χθες Τρίτη ότι επανεξέτασε την προκαταρκτική αξιολόγηση της πλήρους ανάλυσής της και διαπίστωσε ότι συνάδει με την ενδιάμεση έκθεση.

Ο κορυφαίος Αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος δρ Φάουτσι ανέφερε πως ανησυχεί για λάθος συνεννόηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι μια αναθεωρημένη ανακοίνωση από την AstraZeneca θα ξεδιαλύνει οποιαδήποτε σύγχυση σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου.

Ο Φάουτσι και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), Ροσέλ Γουαλένσκι, εξέφρασαν από κοινού ανησυχία για την πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα 84 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ έχουν λάβει μία δόση ενός εμβολίου κατά της νόσου.

«Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας αναφορικά με το υψηλό επίπεδο των καθημερινών λοιμώξεων που χθες ήταν 54.974», δήλωσε ο Φάουτσι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Όταν είμαστε σε αυτό το επίπεδο, δεν νομίζω ότι μπορούμε να κηρύξουμε νίκη».

Ο Άντι Σλάβιτ, ο ανώτερος σύμβουλος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του ιού και έχει καθημερινές συζητήσεις με αξιωματούχους στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα