Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ρώμη λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ρώμη λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Ρώμη για να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση εξετάζει ο δήμος της πόλης για τις επόμενες ημέρες

Μετά το Μιλάνο, οι αρχές της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην πόλη στις 28 και 29 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το μέτρο αυτό, που πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, θα εφαρμοστεί για όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Κάτοικοι και τουρίστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς --η κακή κατάσταση των οποίων εκνευρίζει ιδιαίτερα τους ντόπιους-- για όλη την ημέρα με ένα μόνο εισιτήριο που κοστίζει 1,5 ευρώ.

Ο δήμος εξήγησε ότι το μέτρο "μελετάται" ακόμη και θα εφαρμοστεί ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος θα μειωθεί.

Ήδη, οι δήμοι του Μιλάνου και της Παβίας έχουν ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τις 28 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, ένα φαινόμενο που εντείνεται λόγω της άπνοιας και των λιγοστών βροχοπτώσεων.

Στη Ρώμη, η εφαρμογή του μέτρου των "μονών-ζυγών" δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφενός επειδή πολλά οχήματα εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του και αφετέρου λόγω έλλειψης εντατικών ελέγχων.

SHARE:

24Media Network