Απειλεί η Βρετανία: Τέλος στην ελεύθερη κίνηση προσώπων αν γίνει άτακτο Brexit

Αδιέξοδο με το Brexit
Αδιέξοδο με το Brexit AP

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας θα επιδιώξει να τερματίσει την ελευθερία κίνησης το συντομότερο σε περίπτωση αποχώρησης από την ΕΕ άνευ συμφωνίας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιδιώξει να τερματίσει την ελευθερία κίνησης των προσώπων το συντομότερο δυνατόν αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει προηγουμένως επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Λονδίνο χθες Δευτέρα.

Για μια μεταβατική περίοδο, οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τα μέλη των οικογενειών τους - η διατύπωση συμπεριλαμβάνει τους υπηκόους της Ελβετίας - θα μπορούν να εισέρχονται στο ΗΒ για επισκέψεις, σπουδές ή για να εργαστούν, όπως ακριβώς και σήμερα, διαβεβαίωσε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του.

ADVERTISING

Ωστόσο, για παραμονές μακρότερες από χρονικό διάστημα τριών μηνών, θα υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για Ευρωπαϊκές Προσωρινές Άδειες Παραμονής, προστίθεται στο κείμενο. Αυτές οι άδειες θα είναι έγκυρες για περίοδο τριών ετών.

Σε περίπτωση που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, οι πολίτες της ΕΕ θα υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις βάσει του νέου συστήματος μετανάστευσης με κριτήριο τις ικανότητες, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2021, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: Στις 13 Φεβρουαρίου η νέα ψηφοφορία για το Brexit

Εννιά βδομάδες πριν το Brexit όλα είναι στον αέρα

Ντομβρόσκις: Σαφής η τάση να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές

Brexit: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να βγάλει το στρατό στους δρόμους σε περίπτωση ταραχών

Πώς θα ψηφίσουν οι Βρετανοί για ευρωβουλευτές έχοντας ψηφίσει και Brexit

SHARE:

24Media Network