Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

ΣΥΡΙΑ--6η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ --ΧΡΗΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINSSI----(ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ )--ΧΡΗΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINSSI
ΣΥΡΙΑ--6η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ --ΧΡΗΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINSSI----(ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ )--ΧΡΗΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINSSI EUROKINISSI

Θύματα απαγωγής έχουν πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης. Νεκρός ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, απήχθη νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.

Παράλληλα, σύμφωνα και με το Romfea.gr, η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.

Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

Nα σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.

SHARE:

24Media Network