Απολύθηκε επειδή διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας

Απολύθηκε επειδή διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας

Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός έχασε τη δουλειά της στο Χονγκ -Κονγκ διότι διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Κυνική επιστολή της εργοδότριας εταιρίας.

Το σκληρότερο πρόσωπο του συστήματος είδε στο Χονγκ Κονγκ μία Φιλιππινέζα που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, η Μπέιμπι Τεόντορο Αλλας απολύθηκε από τη δουλειά της στις 17 Φεβρουαρίου διότι διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προσφέρει για κάποιο διάστημα της υπηρεσίες της.

ADVERTISING

Στην επιστολή μάλιστα που της κοινοποιήθηκε από το πρακτορείο από το οποίο έβρισκε δουλειά, της γνωστοποιήθηκε με κυνισμό ότι ο λόγος είναι ακριβώς αυτός: ο καρκίνος!

Η φράση με την οποία τελείωνε η συγκεκριμένη επιστολή είναι χαρακτηριστική: "Με δεδομένη την ιατρική σας κατάσταση, δεν δύναμαι πλέον να είμαι εργοδότης σας". Για τέτοιο κυνισμό μιλάμε.

Απολύθηκε επειδή διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας

Στις αρχές του Φεβρουαρίου η Αλλας αναγκάστηκε να διακόψει την εργασία της αφού ο τύπος καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε είναι επιθετικός και χρειάζεται άμεση θεραπεία.

Το χειρότερο; Η απόλυσή της σήμανε και το τέλος της άδειας εργασίας της, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει πλέον πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το κόστος των τρίμηνων χημειοθεραπειών ανέρχεται στα 125.000 δολάρια!

Στο Χονγκ Κονγκ εργάζονται συνολικά 385 οικιακοί βοηθοί οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα, συνεισφέρουν το 3,8% του ΑΕΠ της χώρας. Προφανώς όταν αρρωσταίνουν, το ευχαριστώ λέγεται με απόλυση...

SHARE:

24Media Network