'Απίθανο' να σταλούν Πολωνοί στρατιώτες κατά του ISIS

'Απίθανο' να σταλούν Πολωνοί στρατιώτες κατά του ISIS

Το ενδεχόμενο να σταλούν στρατεύματα για να πολεμήσουν το ISIS, απέρριψε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό ένα "παραθυράκι"

Η Πολωνία είναι μάλλον απίθανο να στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Αντρέι Ντούντα.

Ο υπουργός Άμυνας Άντονι Μασίρεβιτς είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Βαρσοβία μπορεί να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον του ΙΚ, επισημαίνοντας ότι το εύρος της εμπλοκής της θα εξαρτηθεί από την αντίδραση του ΝΑΤΟ στις νέες ρωσικές προκλήσεις απέναντι σε χώρες στα ανατολικά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

"Μάλλον κάποια σχόλια παρερμηνεύτηκαν. Σήμερα, δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση. Πρόκειται για ανοιχτά ζητήματα που θα συζητηθούν στο ΝΑΤΟ" είπε ο Ντούντα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να στείλει Πολωνούς στρατιώτες "οπουδήποτε", αλλά πρόσθεσε: "Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Αν θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σοβαρά στο ΝΑΤΟ, αν θέλουμε να σέβονται τις προσδοκίες μας, πρέπει να καταλάβουμε ότι και οι άλλες χώρες-μέλη έχουν επίσης τους φόβους και τα συμφέροντά τους σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου".

Η Βαρσοβία, που θα φιλοξενήσει τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούλιο, έχει πιέσει κατ' επανάληψη ζητώντας να αυξηθεί η παρουσία των δυνάμεων της Συμμαχίας στο έδαφός της και σε άλλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE:

24Media Network