Από εξοστρακισμένα πυρά της αστυνομίας σκοτώθηκε μια όμηρος στο Σίδνεϊ

Από εξοστρακισμένα πυρά της αστυνομίας σκοτώθηκε μια όμηρος στο Σίδνεϊ

Η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο καφέ του Σίδνεϊ έπεσε νεκρή από εξοστρακισμένα πυρά της αστυνομίας

Ο θάνατος ενός από τους δύο ομήρους κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας για να τερματιστεί η ομηρία δεκάδων ανθρώπων σε καφετέρια του Σίδνεϊ τον περασμένο Δεκέμβριο προκλήθηκε από εξοστρακισμένα πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Δύο όμηροι ο διευθυντής του καφέ ο 34χρονος Τόρι Τζόνσον, και η 38χρονη Κατρίνα Ντόσον δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Δεκεμβρίου όπως και ο δράστης της ομηρίας ο ισλαμιστής Χαρόν Μονίς. Αρκετοί άλλοι όμηροι τραυματίστηκαν.

«Η κα Ντόσον χτυπήθηκε από σφαίρα ή σφαίρες των αστυνομικών που εξοστρακίστηκαν σε στέρεες επιφάνειες» δήλωσε ο Τζέρεμι Γκόρμλι ο δικηγόρος που παρακολούθησε την ιατροδικαστή διερεύνηση των αιτίων θανάτου της γυναίκας. Τα πυρά χτύπησαν ζωτικό αιμοφόρο αγγείο και η γυναίκα έπεσε αμέσως αναίσθητη. Ελάχιστα λεπτά μετά κατέληξε, όπως είπε ο δικηγόρος

Ο διευθυντής του καφέ Τόρι Τζόνσον σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη της ομηρίας ο οποίος τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα κυνηγετικό όπλο, αμέσως μετά αφότου αρκετοί όμηροι είχαν καταφέρει να διαφύγουν. Ο άτυχος άντρας όπως αναφέρθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας, διατάχτηκε από τον δράστη της ομηρίας Χαρόν Μονίς να γονατίσει και στη συνέχεια τον πυροβόλησε χωρίς προειδοποίηση από κοντινή απόσταση στο πίσω μέρος του κεφαλιού Ο δικηγόρος Τζέρεμι Γκόρμλι είπε ότι ο ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας είδε τη σκηνή και έτσι δόθηκε η εντολή της επέμβασης στο καφέ.

SHARE:

24Media Network