Απόφαση ντροπή: Απελαύνουν ζευγάρι γιατί έχουν παιδί με αυτισμό

Απόφαση ντροπή: Απελαύνουν ζευγάρι γιατί έχουν παιδί με αυτισμό

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία από την επικείμενη απέλαση ζευγαριού Μπαγκλαντεσιανών. Τι εξήγηση δίνει η κυβέρνηση

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία, με την επικείμενη απέλαση οικογένειας μεταναστών από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέος Κόσμος", αιτία είναι το γεγονός ότι ο μικρός γιος έχει διαγνωστεί ως αυτιστικός και άρα... θα κοστίσει περισσότερο στο κράτος.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, το ζευγάρι διατίθεται να πληρώσει από την τσέπη του το επιπλέον αυτό κόστος, μιας και οι γονείς είναι επιτυχημένοι δόκτορες στο πανεπιστήμιο, στα μαθηματικά ο πατέρας και στη βιολογία η μητέρα.

Κοινώς, ο οχτάχρονος γιος τους, Srijon Kabir, δεν πρόκειται να αποτελέσει "βάρος" για το αυστραλιανό κράτος.

Σύμφωνα με τις ιατρικές αναφορές, ο 8χρονος έχει αυτισμό μεσαίου επιπέδου και αναμένεται να βελτιωθεί στο μέλλον, τόσο ώστε να μην χρειάζεται καμία βοήθεια ή υποστήριξη.

"Ο γιος μας δεν χρειάζεται καμία θεραπεία, παρά μόνο να πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, το οποίο είμαστε πολύ ευτυχείς να το πληρώνουμε οι ίδιοι", δηλώνουν οι γονείς στα αυστραλιανά μέσα. "Δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει με τον γιο μας αν επιστρέψουμε στο Μπαγκλαντές, όπου δεν υπάρχει καμία ειδική φροντίδα για τα παιδιά με αυτισμό", επισημαίνουν.

Το ζεύγος Kabir ελπίζει ότι τα επαγγελματικά τους προσόντα, εν ανεπαρκεία στην Αυστραλία, αλλά και το γεγονός ότι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο κράτος- θα αποτελέσουν παράγοντες σύμφωνα με τους οποίους δεν θα χρειαστεί να απελαθούν.

Στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 25.000 υπογραφές προκειμένου να μην απελαθεί η οικογένεια.

Πηγή: Εφημερίδα Νέος Κόσμος

SHARE:

24Media Network