Αποφασίζει η Γερουσία για την αποπομπή Μπερλουσκόνι

Foto Mauro Scrobogna / LaPresse
20-07-2011 Roma
Politica
Camera - autorizzazione a procedere Papa
Nella foto: Silvio Berlusconi
Photo Mauro Scrobogna /LaPresse
20-07-2011 Rome
Politics
Chambers of Deputies - vote to authorize the arrest of Alfonso Papa
In the photo:  Silvio Berlusconi
Foto Mauro Scrobogna / LaPresse 20-07-2011 Roma Politica Camera - autorizzazione a procedere Papa Nella foto: Silvio Berlusconi Photo Mauro Scrobogna /LaPresse 20-07-2011 Rome Politics Chambers of Deputies - vote to authorize the arrest of Alfonso Papa In the photo: Silvio Berlusconi LAPRESSE

Μια ειδική επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας πρόκειται να συνεδριάσει  για να εξετάσει το ενδεχόμενο αποβολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή.

Σημαντικά στελέχη του κόμματος του Μπερλουσκόνι –Λαός της Ελευθερίας ή PDL- έχουν απειλήσει ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, εάν αφαιρέσουν τη θέση του Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία.

Η διαδικασία αυτή πιθανώς να διαρκέσει πολλές εβδομάδες, αναφέρει το Ρόιτερς. Με τις εντάσεις να έχουν προκαλέσει ρήξη μεταξύ των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού, μια ανοιχτή διαμάχη κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα κρίση στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Η επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από 23 μέλη, με αντιπροσώπους από τα κύρια κόμματα, κυριαρχείται από αντιπάλους του Μπερλουσκόνι, αναφέρει το Ρόιτερς, ενώ τουλάχιστον 14 βουλευτές είναι πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του εξορισμού του από το πολιτικό στερέωμα.

Μέχρι στιγμής, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα του Λέτα (PD)επιμένει ότι ο Μπερλουσκόνι δεν είναι δυνατό να παραμείνει στο κοινοβούλιο μετά την καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με τις κατηγορίες της φορολογικής απάτης.

Το PDL ισχυρίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, έχει γίνει στόχος αριστερών βουλευτών και κατηγορεί το PD ότι χρησιμοποιεί δικαστικές τακτικές για να εξαλείψει έναν αντίπαλο, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να νικήσει πολιτικά.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network