Αποκάλυψη των ιταλικών Αρχών: Ο Μπακράουι πέρασε από την Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015

default image

Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε ο τρομοκράτης Χαλίντ Ελ Μπακράουι, ο οποίος ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών. Κατηγορίες σε βάρος τριών υπόπτων. Στους 35 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα και θεωρεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς τα καλοκαίρι του 2015.

Κατηγορίες σε βάρος τριών υπόπτων

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών για “συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης”, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι Γιασίν Α., Μοχάμεντ Μπ. και Αμπουμπάκερ Ο. έχουν προφυλακιστεί, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, κάνοντας λόγο για μια “αντιτρομοκρατική δικαστική επιχείρηση” την οποία όμως δεν συνδέει με τις φονικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ένα τέταρτο πρόσωπο που είχε προσαχθεί για ανάκριση στο πλαίσιο της υπόθεσης, αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκατρείς προσαγωγές στις Βρυξέλλες και σε δύο πόλεις της Φλάνδρας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη Μαλίν και την Ντιφέλ.

Εννέα πρόσωπα προσήχθησαν για ανάκριση, αλλά πέντε από αυτά αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη.

Στους 35 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Εν τω μεταξύ, η βελγίδα υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες προκάλεσαν τουλάχιστον 35 θανάτους.

“Τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Οι ιατρικές ομάδες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό. Συνολικός αριθμός θυμάτων: 35. Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες”, ανέφερε η Μάγκι Ντε Μπλοκ.

Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους τρεις φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα