Αποκλείει νέα εσωκομματική ψηφοφορία ο Κοπέ

Αποκλείει νέα εσωκομματική ψηφοφορία ο Κοπέ

Δεν είναι ώρα να οργανωθεί μια νέα ψηφοφορία, όπως πρότεινε ο Σαρκοζί, για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για την ηγεσία του UMP.

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, η εκλογή του οποίου στην ηγεσία του UMP αμφισβητείται από τον αντίπαλό του Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε σήμερα πως δεν είναι ώρα για να οργανωθεί μια νέα ψηφοφορία, όπως πρότεινε ο γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ως λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

"Δεν είναι ώρα, εν θερμώ, λόγω της πίκρας και της λύπης να πούμε: πρέπει αμέσως να ξαναψηφίσουμε. Όχι!", τόνισε ο Κοπέ στο France Info.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος γευμάτισε με τον Φιγιόν και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κοπέ, επισήμανε πως θα ήταν καλύτερα να επαναληφθεί η ψηφοφορία για να τερματιστεί η διαμάχη που έχει φέρει σε δύσκολη θέση το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης.

"Είναι δηλώσεις που τού αποδίδουν, εγώ προσωπικά δεν τον άκουσα να λέει κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο Κοπέ.

Ο Σαρκοζί αποθάρρυνε επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον Φιγιόν να προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας την εκλογή του αντιπάλου του.

Την Δευτέρα, η επιτροπή προσφυγών του UMP έδωσε τη νίκη στον Ζαν-Φρανσουά Κοπέ για δεύτερη φορά από την ψηφοφορία στις 18 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Φιγιόν αμφισβητεί τη νίκη του Κοπέ

SHARE: