Αραβικός Σύνδεσμος: Κατηγορεί το Ισραήλ για εθνοκάθαρση

Αραβικός Σύνδεσμος: Κατηγορεί το Ισραήλ για εθνοκάθαρση
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς Maya Alleruzzo / Associated Press

Για εθνοκάθαρση κατηγορεί ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ. Αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους εξέφρασε το Αραβικό Κοινοβούλιο, καταδικάζοντας τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Για εθνοκάθαρση κατηγόρησε ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Κοινοβουλίου που διεξήχθη σήμερα, Τετάρτη (19/05), στο Κάιρο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι των αραβικών κρατών καταδίκασαν έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να απευθύνεται τηλεοπτικά στην ολομέλεια και πολλούς βουλευτές να φορούν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά ασπρόμαυρα μαντήλια σε ένδειξη υποστήριξης.

«Η αλήθεια γίνεται πλέον ξεκάθαρη με όλη την ασχήμια και την αποκρουστικότητά της: Είμαστε ενώπιον ενός κράτους απαρτχάιντ και μίας κυβέρνησης κατοχής που ασκεί συστηματικά την εθνοκάθαρση», δήλωσε γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ‘Αχμεντ Αμπούλ Γιτ.

Ο πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου ‘Αντελ Αλ Ασούμι κατηγόρησε το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας».

Τέλος, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απευθυνόμενος προς τους ‘Αραβες αξιωματούχους δήλωσε ότι «η Ιερουσαλήμ αποτελεί την ουσία της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και συμφωνία..».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα