Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Η Κύπρος πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, μόλις μπορέσει"

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, δέθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, δέθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για τη φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Έκανε λόγο για "προστυχιά των Ευρωπαίων" και ζήτησε τιμωρία των υπευθύνων

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup, έκανε λόγο "για προστυχιά των Ευρωπαίων".

Σημείωσε ότι μόλις η Κύπρος φθάσει σε σημείο, που θα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το πράξει.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως εδώ που έφθασαν τα πράγματα δεν υπάρχει επιστροφή, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να δώσει στους πολίτες που θα επηρεαστούν από το "κούρεμα" κρατικά ομόλογα διάρκειας πέντε μέχρι δέκα χρόνων.

Ανέφερε ότι, όταν στο μέλλον διατεθεί στην αγορά το φυσικό αέριο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν αυτά τα ομόλογα και να πάρουν τα χρήματά τους.

Επίσης, ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι, τονίζοντας ότι οφείλουν να λογοδοτήσουν όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης.

"Το λαϊκό αίσθημα απαιτεί κάποιοι να καταλήξουν στη φυλακή", κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: