Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: 'Οι Τούρκοι στέλνουν μετανάστες για να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα'

Διεθνής Διάσκεψη Αθηνών για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή/----Στη φωτο   φωτο /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Διεθνής Διάσκεψη Αθηνών για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή/----Στη φωτο φωτο /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσε η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για "μισαλλοδοξία"

Έντονα επικριτικό κατά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου παρουσιάζεται με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο για μισαλλοδοξία, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι έχει ευθύνη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και όσοι άλλοι σιωπούν στις αναφορές τους.

«Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιό του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη» αναφέρει το ΑΚΕΛ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προκαλεί με τα λεγόμενά του. Θυμίζουμε σε όλους, και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, πως οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα. Πέραν τούτου, οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν προσβολή για την Εκκλησία, τις χριστιανικές αξίες και εν γένει για τον πολιτισμό μας» προσθέτει.

Σημειώνει ακόμα ότι η σιωπή στα όσα απαράδεκτα πολλές φορές λέει ο Αρχιεπίσκοπος είναι συνενοχή που τελικά οδηγεί στην αποθράσυνση. «Ευθύνη φέρουν και αυτοί που τα αναμεταδίδουν σαν Ευαγγέλιο, όπως το κρατικό κανάλι, αλλά και όσοι τα ανέχονται και δεν τολμούν να επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος, η κυβέρνησή του και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Κατά τα άλλα ζούμε σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δικοινοτική πατρίδα. Το βέβαιο είναι ότι οι δηλητηριώδεις απόψεις του Αρχιεπισκόπου που ακούστηκαν χτες δεν εκπροσωπούν όλους όσοι πιστεύουν στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, στα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Σημειώνεται ότι στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στο θέμα των μεταναστών. «Σε αυτά να προστεθεί και η απειλή της αλλοίωσης της εθνικής φυσιογνωμίας των ελεύθερων περιοχών λόγω της προώθησης εκ μέρους της Τουρκίας μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων, λεγόμενων μεταναστών. Όλοι αυτοί οι μετανάστες δεν έρχονται εδώ μόνο για τα «παχυλά» επιδόματα που απλόχερα τους προσφέρουμε. Έρχονται ή μάλλον αποστέλλονται για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα με ορατό κίνδυνο εκείνο που αναγράφεται στο βιβλίο της Εξόδου "… ήνικα αν ημίν συμβή πόλεμος, προστεθήσεται και ούτοι προς τους υπεναντίους"» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

(Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network