Άρχισαν να γίνονται γνωστά τα ονόματα των θυμάτων του μοιραίου Airbus A320

default image

Δύο γνωστοί τραγουδιστές όπερας ανάμεσα στα θύματα της μοιραίας πτήσης. Ξεκληρίστηκε οικογένεια. Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus Α320. Η Lufthansa θεωρεί δυστύχημα τη συντριβή. Στην περιοχή του δυστυχήματος θα μεταβούν την Τετάρτη ο Μ. Ραχόι και η Α. Μέρκελ (Vid)

Δύο τραγουδιστές όπερας επέβαιναν στη μοιραία πτήση της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις και άφησε πίσω της 150 νεκρούς (144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος).

Πρόκειται για τον Oleg Bryjak, γνωστό τραγουδιστή όπερας, ο οποίος επέστρεφε στο Ντίσελντορφ από τη Βαρκελώνη όπου βρισκόταν για μια σειρά παραστάσεων, και την Maria Radner, εξίσου γνωστή τραγουδίστρια όπερας.

Επίσης, στη μοιραία πτήση επέβαινε και η 37χρονη Ισπανίδα Marina Bandres Lopez-Belio, η οποία ταξίδευε με τον σύζυγό της και το 7 μηνών παιδί τους.

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν μεταξύ άλλων 67 Γερμανοί εκ των οποίων δύο βρέφη, 16 μαθητές και δύο καθηγητές, 45 Ισπανοί. Όπως είπε το αεροπλάνο άρχισε να κατεβαίνει ένα λεπτό αφού έφτασε στο ύψος πορείας και συνέχισε να χάνει ύψος επί οκτώ λεπτά.

“Η επαφή του αεροπλάνου με τα γαλλικά ραντάρ και τους Γάλλους ελεγκτές κυκλοφορίας χάθηκε στις 10:53 π.μ. σε ένα ύψος περίπου 6.000 ποδών. Στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Germanwings Τόμας Βίνκελμαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κολωνία.

Ο Βίνκελμαν πρόσθεσε ότι η τακτική συντήρηση του αεροπλάνου, το οποίο παραδόθηκε στη Lufthansa το 1991, έγινε από την εταιρεία Lufthansa Technik χθες Δευτέρα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Airbus A320 υποβλήθηκε σε εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους το καλοκαίρι του 2013.

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του Airbus

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus Α320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 150 επιβαίνοντες.

“Ένα μαύρο κουτί που βρήκαμε λίγες ώρες μετά τη συντριβή θα εξεταστεί αμέσως ώστε οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα”, είπε ο Καζνέβ από το Σεν-λεζ- Αλπ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σημείο της συντριβής θα αποκλειστεί σήμερα το βράδυ ώστε να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες διάσωσης θα μπορούν να εισέρχονται πιο εύκολα στην περιοχή.

Η Lufthansa θεωρεί “δυστύχημα” τη συντριβή του Α320  και τονίζει πως οποιαδήποτε άλλη θεωρία δεν είναι παρά “εικασία”.

Στον τόπο του δυστυχήματος θα μεταβούν την Τετάρτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα  Μέρκελ.

Συλλυπητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ και τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη βαθιά θλίψη του για το αεροπορικό δυστύχημα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι τηλεφώνησε στην καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του και έκανε λόγο για μια τραγωδία για όλους και όχι μόνο για τους λαούς της Γερμανίας και της Ισπανίας. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και στον Μαριάνο Ραχόι.

Συλλυπητήριες επιστολές, για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος, απέστειλε στην Άγγελα Μέρκελ και τον Μαριάνο Ραχόι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα