Αργεντινή: Πάει για συντριβή ο Μάκρι στις προεδρικές εκλογές

Μαουρίσιο Μάκρι
Μαουρίσιο Μάκρι AP

Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν ο νυν πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι θα γνωρίσει πρωτοφανή συντριβή στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Τεράστιο προβάδισμα που ξεπερνά τις 20 μονάδες διατηρεί στις δημοσκοπήσεις ο Αλμπέρτο Φερνάντες σε σχέση με τον Μαουρίτσιο Μάκρι ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή στις 27 Οκτωβρίου.

Ακόμα και μετά τα διορθωτικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος Μάκρι μετά τη συντριβή του στις προκριματικές εκλογές του καλοκαιριού φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους πολίτες της χώρας οι οποίοι είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι από τις πολιτικές λιτότητας του νυν προέδρου.

Σε δημοσκόπηση λοιπόν που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, ο Φερνάντες αποσπά το 53% αφήνοντας μακράν δεύτερο τον Μάκρι με μόλις 31%.

Οι εκλογές απέχουν ακόμη σχεδόν 40 ημέρες (και 70 ο δεύτερος γύρος) όμως ένα τόσο μεγάλο προβάδισμα μάλλον είναι αδύνατον να ανατραπεί.

Το μεγάλο ζητούμενο, εφόσον εκλεγεί ο Φερνάντες, ο οποίος στηρίζεται από την πρώην πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ, είναι το πως θα χειριστεί το θέμα του τεράστιου δανείου που πήρε μόλις πέρυσι η Αργεντινή από το ΔΝΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αργεντινή
SHARE: