Αριθμός ρεκόρ 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους

Syrian refugees and migrants walk along a railway line as they try to cross from Serbia into Hungary near Horgos, Serbia, on September 8, 2015 /            , , 8 , 2015
Syrian refugees and migrants walk along a railway line as they try to cross from Serbia into Hungary near Horgos, Serbia, on September 8, 2015 / , , 8 , 2015 SOOC

Ραγδαία αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου δείχνουν τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΔΟΜ. Κατά 85% αυξήθηκαν και οι αιτήσεις για άσυλο

Αριθμός ρεκόρ συνολικά 473.887 προσφύγων και μεταναστών έχει περάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των ανθρώπων από τη Συρία που βρίσκονται μεταξύ αυτών δείχνει ότι οι πρόσφυγες από τη χώρα αυτή που μαστίζεται από τον πόλεμο ανέρχονται σε σχεδόν το 40% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ευρώπη, διευκρινίζει ο ΔΟΜ.

Ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει επίσης σχετικά με τον συνολικό αυτό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών ότι είναι αυξημένος κατά σχεδόν 9.000 από τα προηγούμενα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη.

Σήμερα διαπιστώνεται μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, διευκρινίζει επίσης, καθώς την περασμένη Τρίτη είχε ανακοινώσει την αύξησή τους κατά περισσότερους από 32.000 σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Eurostat: Κατά 85% αυξήθηκαν οι αιτήσεις για άσυλο

Οι χώρες μέλη της ΕΕ έλαβαν 213.200 αιτήματα για άσυλο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 85% σε σχέση με τον αριθμό των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Eurostat.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων αιτημάτων ασύλου κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο καταγράφηκε στη Γερμανία, με 80.900 αιτήματα (δηλαδή το 38% του συνόλου αυτών που υποβληθηκαν στην ΕΕ), και ακολουθούν η Ουγγαρία (15%) και η Αυστρία (8%).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network