Αρμενία: Κατάληψη αστυνομικού τμήματος από ενόπλους. Νεκρός αστυνομικός, κρατούν ομήρους

Αρμενία: Κατάληψη αστυνομικού τμήματος από ενόπλους. Νεκρός αστυνομικός, κρατούν ομήρους

Οι ένοπλοι που κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα και κρατούν ομήρους ζητούν την αποφυλάκιση ενός πολιτικού, σφοδρού επικριτή της κυβέρνησης

Ένοπλη ομάδα η οποία συνδέεται με έναν φυλακισμένο αντιπολιτευόμενο ηγέτη κατέλαβε ένα κτίριο της αστυνομίας στο Γερεβάν, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και συλλαμβάνοντας πολλούς ομήρους, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας.

"Ομάδα ενόπλων ανδρών εισήλθε σε κτίριο της αστυνομίας στο Γερεβάν και κρατεί ομήρους", ανακοίνωσε η αρμενική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (SNS). Ένας από τους επιτιθέμενους δήλωσε πως στους ομήρους περιλαμβάνεται ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας.

"Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, και δύο όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι", πρόσθεσε η SNS.

Ένας βουλευτής που κατάφερε να συναντήσει τους ενόπλους, ο Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ομάδα συνέλαβε αρχικά οκτώ ομήρους όμως στη συνέχεια απελευθέρωσε έναν που είχε προβλήματα υγείας.

"Το αρμενικό κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και η αστυνομία εξακολουθεί να διαφυλάσσει τη δημόσια τάξη και να διασφαλίζει την ασφάλεια", ανέφερε η SNS, διαψεύδοντας τις φήμες για πραξικόπημα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με αρμενικά ΜΜΕ, οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη που συνελήφθη τον Ιούνιο και κατηγορήθηκε για κατοχή όπλων.

"Απαιτούμε την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, δηλώνουμε υποταγή μόνο σε εκείνον. Και ο (πρόεδρος Σερζ) Σαρκισιάν πρέπει να παραιτηθεί", έγραψε στο Facebook ένας από τους επιτιθέμενους, ο Βαρουτζάν Αβετισιάν.

Ο Αβετισιάν δήλωσε επίσης πως ένας από τους επιτιθέμενους "τραυματίστηκε σοβαρά".

Ο Σεφιλιάν, ηγέτης μιας μικρής ομάδας της αντιπολίτευσης, και έξι υποστηρικτές του συνελήφθησαν τον Ιούνιο από τις αρχές οι οποίες τους κατηγόρησαν ότι σχεδίαζαν την κατάληψη δημοσίων κτιρίων και των τηλεπικοινωνιών στο Γερεβάν.

Σφοδρός πολέμιος της κυβέρνησης, ο Σεφιλιάν είχε συλληφθεί το 2006 και είχε φυλακιστεί για 18 μήνες αφού είχε καλέσει για "ανατροπή της κυβέρνησης με τη βία". Πέρυσι συνελήφθη και πάλι, μαζί με πολλούς υποστηρικτές του, ως ύποπτος προετοιμασίας πραξικοπήματος, λίγο αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Πρώην στρατιωτικός, ο πρόεδρος Σαρκισιάν εξελέγη το 2008 και η εκλογή του, την οποία αμφισβήτησε η αντιπολίτευση, προκάλεσε ταραχές που είχαν αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρμενία: Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα και κρατούν ομήρους

SHARE:

24Media Network