"Αστυνομία της σαρίας". Κίνηση ομάδας ισλαμιστών προκαλεί ανησυχία στη Γερμανία

"Αστυνομία της σαρίας". Κίνηση ομάδας ισλαμιστών προκαλεί ανησυχία στη Γερμανία

Ολιγομελής ομάδα ισλαμιστών βγήκε στην πόλη του Βούπερταλ φορώντας πορτοκαλί γιλέκα τα οποία έγραφαν: "αστυνομία της σαρίας"

Η ομάδα βγήκε την νύχτα στους δρόμους κηρύσσοντας τις αρχές του ισλαμικού κράτους.

Η αστυνομία προσπαθεί να ξεκινήσει έρευνα για παραβίαση της νομοθεσίας περί συγκεντρώσεων, αλλά βρίσκει εμπόδιο στην εισαγγελία η οποία τονίζει ότι από μόνη της η "προφορική σύσταση" δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά.

Η ομάδα αποτελείτο από τουλάχιστον 11 άνδρες, ηλικίας από 19 έως και 33 ετών.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜE, η ομάδα πλησίαζε κόσμο έξω από μπαρ και κλαμπ και αρχικά τους ενημέρωνε πως η σαρία απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, τα πάρτι. Στη συνέχεια κήρυττε τα θρησκευτικά "χρηστά ήθη".

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η "αστυνομία της σαρίας" εμφανίζεται να μιλά σε νεαρούς έξω από μπαρ.

Από όσα γίνονται γνωστά, η κίνηση έγινε κυρίως σε περιοχές που κυκλοφορούν και διαμένουν μουσουλμάνοι μετανάστες.

Πάντως η αντίδραση του πολιτικού κόσμου ήταν άμεση. Ο δήμαρχος του Βούπερταλ Πέτερ Γιουνγγ καταδίκασε "με το σκληρότερο τρόπο", αναγνωρίζοντας ότι "αυτά τα πρόσωπα προσπαθούν συνειδητά να προκαλέσουν, να εκφοβίσουν και να μας επιβάλουν την ιδεολογία τους". "Δεν θα το επιτρέψουμε" υπογράμμισε.

Αντίστοιχα, αυστηρή θέση πήρε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο:

"Η σαρία δεν θα γίνει ανεκτή στο γερμανικό έδαφος", ενώ ανάλογη ήταν και η αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μας, που υπογράμμισε ότι "μόνο το κράτος είναι αρμόδιο να επιβάλει το Δίκαιο και τον Νόμο, δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία παράνομη παράλληλη δομή".

SHARE:

24Media Network