Αστυνομικοί χωρίς κινητό και περιπολικά

Αστυνομικοί χωρίς κινητό και περιπολικά

Με ταξί θα μετακινούνται στην υπηρεσία τους οι αστυνομικοί στο κρατίδιο της Τασμανίας, λόγω περικοπών. Ειρωνεία και οργή για την απόφαση της κυβέρνησης

Οι αστυνομικοί στο ομόσπονδο νησιωτικό κρατίδιο Τασμανία της Αυστραλίας διατάχθηκαν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην υπηρεσία τους, ενώ ίσως αναγκάζονται στο εξής να  παίρνουν ταξί για να καταδιώκουν κακοποιούς, λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό της.

Η κυβέρνηση της πολιτείας μείωσε τον προϋπολογισμό της αστυνομίας κατά 8 εκατ. δολάρια Αυστραλίας  και ανώτερα στελέχη της είπαν στην εφημερίδα Mercury (Χόμπαρτ) ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν περιπολίες θα πρέπει να παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους κινητά ως την 1η Ιανουαρίου. Εξαιρούνται μόνον οι αξιωματικοί από το βαθμό του επιθεωρητή και ανώτεροι.

Αστυνομικοί επισήμαναν ότι είναι πλέον αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν δικά τους κινητά τηλέφωνα όταν περιπολούν ή καταδιώκουν υπόπτους. Πρόσθεσαν ότι ίσως αναγκάζονται να παίρνουν ταξί στην διάρκεια επιχειρήσεων, αφού ο αριθμός των οχημάτων της υπηρεσίας επίσης μειώνεται.

"Είναι γελοίο", είπε ένας αστυνομικός στην Μέρκιουρι. "Τι ακολουθεί, τα όπλα μας;" πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών Ράντολφ Ουαϊρένγκα είπε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν συχνά κινητά τηλέφωνα για να ανταλλάσσουν σημαντικές πληροφορίες διότι οι πεπαλαιωμένοι αναλογικοί ασύρματοι που χρησιμοποιούν μπορούν να υποκλαπούν από τους κακοποιούς που καταδιώκουν.

SHARE:

24Media Network